Låtar som heter samma sak: ”Breaking The Silence”

Ja. Såklart kommer bilden på det här inlägget från en film, men inte så känd. Det är en crowdfunded sak som du hittar mer info om här, och det känns lite passande – dagens låt är alltså Breaking The Silence, och det betyder givetvis… QUEENSRYCHE!

Ja, kom igen – det går liksom inte att ha en ”låtar som heter samma sak” med den titeln Breaking The Silence utan att ha med just giganternas giganter när det gäller. Finns den med på ”Operation: Mindcrime”? Om svaret är ja, så ska den med på listan. Det fattar du. Den stora frågan kanske är…. med vilken låt ska den tampas?

Det blir faktiskt ingen toköverraskning det heller, i alla fall om du följt med lite på den här bloggen. Det är förtås HEATHEN, vars skivan ”Breaking The Silence” faktiskt har en grym titellåt. Den har dessutom varit Tips här på bloggen, och har du missar den borde du får stryk. Den är faktiskt riktigt jäkla bra! Med det sagt.. så här ser dagens ”låt som heter samma sak”-bidrag ut:

Personligen tycker jag faktiskt att det här är oväntat svårt. Du vet, den vanliga frågan – vilken föredrar du? – gäller ju alltid, och jag ääääälskar ju QUEENSRYCHE-skivan. Den är ju antagligen världens bästa skiva genom tiderna, så den borde ju vinna lätt. Det är bara det att.. HEATHEN är riktigt bra. I alla fall skivan, ärligt talat finns det nog bättre spår på plattan än just Breaking The Silence, men det är ju faktiskt sant med QUEENSRYCHE också. Inte heller där är det skivans starkaste spår.

Så.

Detta är två gamlingar, två klassiker faktiskt. Thrash vs old school progressiv metal. Vilken är bäst?

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *