Rebellängeln Tipsar: CRY OF DAWN feat Göran Edman ”Cry Of Dawn”

Tillhörde du de där som stod framför spegeln och sjöng i hopprepshandtag när du var liten?
Jag gjorde nog det, i alla fall ibland. Det gick över när jag sen ville bli gitarrist (det blev inget av det heller…), men jag gissar att antingen slutade folk med det eller så blev de riktiga”sångare, med riktiga band att sjunga med. Oavsett – ungefär nu är det dags för oss alla att släppa alla hämningar och skämskuddar och helt enkelr greppa micken för att sjunga. Med. Sjunga med. Ingen av oss kan ändå komma i närheten av herr Göran Edman, frontmannen som hanterar sången på CRY OF DAWN och den självbetitlade ego-plattan, så det är bara att sjunga med vi snackar om. Som en halvdassig variant av karaoke i duschen som man jämför,
Min recension på Werock inleddes med ”You had me at Göran Edman”, och det verkar förstås skivbolaget Frontiers Records ha tänkt gäller fler – annars hade man väl aldrig lagt tid på den här promon. Jag menar… kolla på omslaget? Vita häst som bryter genom vågorna på ett isigt hav, samtidigt som man utlovar AOR? Man kan faktiskt kräkas rakt ut för mindre. Om det nu inte vore för Göran Edman – den mannens röst är ju fan rent guld, och har så alltid varit. Jag blev nog körd på 80-talet, i samband med YNGWIE MALMSTEEN’s ”Eclipse”, men har även i moderna tider hyllar karl’n (exempelvis med CROSSFADE) – helt enkelt för att jag tycker han sjunger för jävla bra. Det spelar liksom mindre roll om det är ren ”Julio Iglesias-hårdock” som serveras, jag gillar lik förbannat allt.
Och det var ju tur det, för ”Cry Of Dawn” må vara en typisk Frontiers Records-produktion, men den är förvånansvärt bra. Det är, som vanligt när man blir lite överrumplad, låtarna som gör det.
I det här fallet är de faktiskt dunder från start till mål, speciellt om man gillar sin hårdrock melodiös och lättnynnad. Spår som Chance, Tell It To My Heart, Yearn, Tell Me och topparna Listen To Me samt When Right Is Wrong säger det mesta, såväl i sina titlar som hur de låter.
Smörigt?
Sure. Men det funkar, och det är förstås det viktiga. 
Det är kanske inte det hårdaste av tips som du fått här, men det är ett av de där som liksom biter sig fast, som inte vill släppa greppet, som bara blir bättre för varje gång du spelar det.
Släpp skämskudden, ställ dig framför spegeln och låt barnet komma fram igen.
Göran Edman hjälper dig, lätt! 

Som en extra liten bonus och för att livet ska vara bra så tycker jag också att vi kan kosta på oss att vara lite nostalgiska och ha kul. Den här bilden visar vår huvudperson för dagen, herr Edman, i en ”före” och ”efter”. Håret går, rösten består!

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *