Låtar som heter samma sak: HELL AWAITS

Alla. precis alla, som gillar hårdrock har koll på den mest kända låten av alla som heter Hell Awaits, den med SLAYER. Faktum är att om man bildgooglar frasen för att hitta ett en användbar bild som omslag för det här inlägget så är dte svårt att stöta på något annat än det som hör låten till. Det du ser ovan skrapades ihop från en tveksam sida som försöker hantera religion och det faktumet om muslimer tror på helvetet och annat skumt – så pass att det kanske knackar på dörren snart och så är det FBI – och sen har undertecknad förstört den med pilar som talar om vad som väntar heavy metal-fansen här i världen. Skärselden, kanske. (Eller egentligen tvärt om, då jag nog tror att just rockers har en ovanligt bra etik och moral, men det kan vi ta en annan gång…).

Men visste ni att det finns fler dängor med namnet Hell Awaits?

Idag ska ”låtar som heter samma sak” handla om just Hell Awaits, såklart. Det är SLAYER (döh…!), och svenska rock’n’roll-gänget SHOUT, vars purfärska låt också heter just det. Kul, tycker jag, och i vanliga fall brukar vi ju kanske fråga om vilken låt som du föredrar – men det känns lite taskigt. Misstänker att SLAYER har så många fans och så mycket nostalgi att det liksom inte går att göra så. Istället gör vi så här: du lyssnar på SHOUT och deras Hell Awaits och ger den ett omdöme. Bra? Okej? Skitbra? Inte din stil?

Som vanligt ska vi spela den andra låten också. Den med SLAYER – och vi ska göra det med versionen som hämtats från den bästa liveskivan som någonsin gjorts: ”Slayer -Decade Of Agression”. Nu åker vi!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *