Låtar som heter samma sak: Into The Pit

Brukar du mosha? På spelningar alltså, delta i gropen? Det kan ju vara helt galet, även om undertecknad sen länge avhållit sig från moshpits (åldern!) så tycker jag att det hör till på en bra och röjig spelning. Och det är inte förvånande att det finns låtar som faktiskt beskriver och hyllar det fenomenet, speciellt inte från banden som brukar kunna piska upp en rejäl pit. Idag ska vi till vissa delar ha en sådan i fokus – medan den andra låten med samma titel snarast betraktar känslan av att vara förtryckt av makten. Ganska rörig text om ni kollar närmare på den.

Vi snackar alltså om TESTAMENT på ena sidan, och FIGHT på andra sidan. Into The Pit med er!

TESTAMENT och deras ”The New Order” är förstås en klassiker inom thrash, och att just Chuck och boysen har en låt som handlar om en mosh pit känns bara så rätt. De spelar den ofta live, och uppmanar förstås publiken att go bananas under låtens framförande. Klassisk TESTAMENT-thrash dessutom vill jag påstå, eftersom man ofta blandar ös med melodi. Kort och snärtigt!

FIGHT är Rob Halfords skapelse efter att han lämnade JUDAS PRIEST, och den här skivan har faktiskt fått lite tid i solen förr på bloggen, 2012 på den gamla plattformen när den var ”Veckans Tips”. Det är rätt hård klassisk metal som levereras, framförallt hör man vid plattans början – detta är första låten – att Rob kommer direkt från ”Painkiller”-plattan. Det är samma klipp i steget, så att säga. Senare på skivan blir det andra bullar, men Into The Pit hade lätt kunnat ha Prästerna som avsändare.

Så. Två låtar, rätt olika stilar men båda med fantastiska band och med elak aggressivitet i sig. Tunga och hårda paket, som sig bör med en sådan titel. Into The Pit.. men vilken av dem föredrar du?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *