Låtar som heter samma sak: Shot In The Dark

Man fattar det knappt, men det är faktiskt fredag igen – och inte vilken fredag som helst! Många är det som får lite ledighet snart eftersom höstlovet stundar för de som går i skolan/har skolbarn, och snart har vi skräckens högtid här. Halloween. Det ska vi fira lite genom att spela två låtar som heter samma sak, och det med en titel som lockat flera. Shot In The Dark har gjorts av band som GREAT WHITE, POWERWOLF och WITHIN TEMPTATION, men givetvis ska vi ha ett par giganter som sällskap denna dag.

Klassikern: OZZY OSBOURNE med Jake E Lee på gura.

Nykomlingen: AC/DC med sin färska singel.  Som om man kan kalla det bandet nykomlingar, men ändå… de återkommer snart med nya plattan ”Power Up” (13:e november), och eftersom detta är deras första låt med det namnet så får den stå som nykomling i sammanhanget.

 

Så. Röda skivor båda, och man kan ju konstatera ett par saker genast när man lyssnar på de här låtarna.

AC/DC låter som AC/DC alltid gjort, och tur är väl det. Förbannad hade man antagligen blivit om det var ett helt annat sound, för finns det något band som verkligen etablerat sitt sätt att låta så är det väl de här gamla Australiensarna. Shot In The Dark är en helt habil modern låt i bandets diskografi, och helt klart skäl att försöka dra hela turnepaketet ett varv till… förutsatt att inte 2020 och Covid-19 spelar alla ett spratt, såklart. På det hela: en låt som får i alla fall undertecknad att vänta på albumet utan att hissa vit flagg för att det är så bra att man vill kapitulera och dö på samma gång.

När det gäller OZZY är det antagligen bäst att erkänna direkt: detta är en av mina absoluta favoritspår med gubben. En av de där som verkligen fastnade fort, och som bitit sig fast ever since. Gammal är äldst, liksom, och jag tror detr har att göra med basspelet om jag ska vara ärlig. Det där underliggande driver som levereras av Phil Soussan som även står som medkompositör av låten. Den är med på grymma ”The Ultimate Sin”, en skiva med fler bra låtar än vad jag har funktionella tår, typ.

Håll i er. There’s a shot in the daaaaaaaaark… one step away from you!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *