Minitipset: SPIDERGAWD ”IV”

En av de bästa sakerna med att skriva om musik på olika onlinesiter (undertecknad härjar ju här, på Werock samt i väldigt liten utsträckning på Metalbloggen) är alla tips och bra musikmöjligheter man får. Av läsare, av kollegor, av skivbolag och agenter. Knepigt att klara att lyssna på allt – det går faktiskt inte – men det är ändå en ynnest. Och ibland kommer såna där pärlor som det är rent av löjligt. Det här är en sån (från Fredrik på Werock, vill jag minnas..), och jag tycker det passar extra bra just nu. Det är november, och det innebär ju att de ”vanliga” Tipsen som Rebellängeln kommer att presentera har ett mörker över sig som passar årstiden. Det här är motsatsen till mörkt, och får stå som kontrast i en form av ”minitips” så här i början av svarta november.

Detta är rock’n’roll från Norge med en rent av jävulskt skön vibb av… ja, W.A.S.P, skulle jag säga. Och 70-talets mest ösiga sväng. SPIDERGAWD heter bandet, och skivan du ser på bilden heter ”IV”. Det är deras… fjärde. Fantasifullt nog. Och det är helt fantastiskt bra.

Bandet har en dessutom en egen approach till det här med försäljning. Man har sampaketerat LP & CD, så vill du ha den fysiska produkten snarare än en digital så får du liksom köpa båda. För ett lite högre pris. Jag vet inte jag, funkar det? Man kan ju misstänka att vinylfantasterna fnyser lite åt CD, medan CD-köparna inte orkar med en vinyl. Resultatet torde ju bli att man mest lyssnar och köper digitalt, men jag är inte säker. Jag gillar i alla fall att man gör något lite annorlunda, sånt behövs i en fallande skivmarknad. (Personligen skulle jag väl vilja se fler bundlingar med exempelvis unika tröjor/mössor och liknande, men det är en annan diskussion.) Så här gjorde ju även WITCHES OF GOD, till exempel, och den gången gav jag vinylen till Stones på Tune Of The Day… och med den här skivan blev det tvärtom! Tack kompis, för att du skickade CD-versionen min väg!

Förstår jag det rätt så är den här skivan, ”IV”, en aning hårdare än föregångarna. I så fall har bandet verkligen träffat rätt. jag säger… Årsbästalistan 2017. Se upp. Här kommer SPIDERGAWD!

2 reaktioner på ”Minitipset: SPIDERGAWD ”IV””

  1. Manilla Road gjorde likadant på senaste utgåvan. Jag gillar det, vad kostar en cd att trycka? slå på en 20-40 spänn och ge kunden båda. Guld…

    1. Chief Rebel Angel

      Prexis. Smart drag. Dessutom, jag hade nästan tänkt köpa paketet för CD’n och ge bort vinylen. Snacka om att få ut mer pengar av de få som köper fysiska exemplar fortfarande..

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *