Nu Spelas: ALASTOR ”Blood On Satan’s Claw”

Okej, du vet att Hårdrockskväll gick av stapeln på Trettondagshelgen, och som utlovat fanns det en hel del guld att ta med sig därifrån. För att inte totalt falla i glömska så tänkte jag göra det enkelt för mig och lite snabbt rabbla dem här, samtidigt som du får en kort men spännande spellista.

Som titeln antyder så är nog ALASTOR och derasa ”Blood On Satan’s Claw” den stora låten. fantastisk doom, och kompisen Per som kom med den passade på att kidnappa den trådlösa lyssningen flera gånger mellan låtarna för att köra inledningen på låten extra mycket. ALASTOR har medverkat ett år tidigare då Stones hade deras cover på Bad Moon Rising en gång, men detta är en helt annan kaliber tycker jag. Svinbra! Dessutom adderar vi följande spännande grupper och låtar till det vi ska kolla mer på:

CLOAK och deras To Venumous Depths/Where No Light Shines som påminner inte så lite om TRIBULATION i stilen och lät väldigt spännande att kika på. Den här plattan la jag direkt på ”köp-listan”.

THE HERD är ju fyra femtedelar av CRUCIFIED BARBARA samt en femtedel DEATHSTARS, och resultatet låter otroligt spännande. Singeln White Lightning är det som finns ute än så länge, men håll med om att man vill höra mer när man får smak på det?

Jens spelade lite överraskande en topplåt av PARASITE INC. Det var oväntat för att Jens nästan alltid spelar power metal, och det här var driven typ IN FLAMES-rock med ett helvetes sväng. Låten heter The Pulse Of The Dead, och tydligen hade Jens hållit sin upptäckt hemlig i typ 11 månader för att få avtäcka den på självaste kvällen, Det är bra det!

DECAYING DAYS och deras ”The Fire Of A Thousand Suns” spelades faktiskt inte alls på kvällen, men var ett sånt ”mekllansnackstips” som levererades. Det brukar bli ett par såna, och inte sällan är de lika bra som det man hör. Spontant plockad låt till låtlistan…

TREMONT och deras Radical Change kom från Erica. En rätt maffig låt, och ännu ett exempel på ett sånt där band som jag tänkt kolla men liksom inte funnit tiden eller energin att göra slag i saken. Det kanske ska ändras…!

För övrigt så kan man konstatera att…

  • Det blev en krock på ”sommar” då DANZIG dök upp med Dirty Black Summer 2 gånger..
  • ..och på ”Rymden” då Space Lord med MONSTER MAGNET också hade 2 träffar.
  • Det var rätt mycket doom som fick speltid. DRACONIAN, CONAN, KHEMMIS med mera med mera. Är det hippt med doom numera?
  • Det blev en hel del Warrel Dane, tydligt att han var den stora bortgången under det senaste året för många.
  • Vi har blivit äldre. Dricker inte lika mycket (well… somliga i alla fall), har mindre hår på huvudet och ser luggslitna ut. Men vi har kul!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *