Nu Spelas: RAGE AGAINST THE MACHINE

…hittade Mikkellers ”American Dream” häromveckan, det är en öl jag tycker är riktigt bra – och inte sådär vansinnigt vanlig på hyllorna runt om i Stockholmstrakten. Varje gång jag ser den brukar jag försöka peta ner en flaska eller två i kassen, och varje gång jag ser den så reagerar jag över etiketten. den är ju ny. Eller, kanske inte nu längre, men den har i alla fall varit annorlunda förr.

Bilden till vänster kommer från ett inlägg som gjordes ganska snart efter att Rebellängeln flyttat in på Heavy MetAle, där bland annat den här strofen hamnade i centrum:

”Yes I know my Enemies. They’re the teachers who taught me to fight me. Compromise, conformity, assimililation, submission.

Ignorance, hypocrisy, brutality, the elite

All of which are American dreams”

Ja. Idag ska vi såklart spela RAGE AGAINST THE MACHINE, bandet som verkligen kan dela hårdrockarna i två läger – de som gillar bandet och tycker att det har en naturlig plats i allt som är hårdrock, och de som inte klarar av bandets mixande av rap, sociala upprop och konstiga ljud i sin musik. Som du kan se innehar undertecknad i stort sett allt som bandet gett ut, och det kan ju då inte råda några tvivel om vilket läger jag anser mig passa i, men jag kan förstå de som har lite svårt för bandet. Det är ju ganska säreget uttryck de har, kanske främst förknippat med brottarhiten Killing In The Name, bandets givna etta om man pratar om dem och ser till vilken låt som är mest spelad.

Första skivan, den med den brinnande munken på omslaget innehåller ett flertal riktigt bra spår, så som Bombtrack, Killing In The Name och Know Your Enemy (det är därifrån strofen ovan kommer), men framförallt uppföljaren ”Evil Empire” och ”The Battle Of Los Angeles” är klart underskattade, och där bjuder bandet på låtar som Calm Like A Bomb, Testify, Guerilla Radio, Bulls On Parade, People Of The Sun… listan är lång! När Tom Morello, Brad Wilk och Tim Commerford piskar upp svänget med enbart gitarr, bas och trummor så kan Zack De La Rocha lägga sina ilskna texter ovanpå för bästa effekt, och rekommendationen är: spela HÖGT. Ju högre volym och ju mer inlevelse – desto bättre blir RAGE AGAINST THE MACHINE. Och ska man ta avsked så gör man det såhär.

Fy fan vad bra..!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *