Recension IDLE HANDS ”Mana”

När man lyssnar på IDLE HANDS och deras ”Mana” så har man ofta den där känslan av att man liksom nästan, nästan kan ta på hur bandets sound är skapat – men att det hela tiden glider undan och visar sig vara något alldeles eget. Det är pop på ett sätt som påminner om THE CURE, det finns stänk av goth som luktar lite gamla TYPE O NEGATIVE och det finns ett mörker och ett driv som snarast får en att tänka på black metal. Ändå är slutresultatet en form av.. klassisk hårdrock. Melodidriven, med stundtals becksvart lyrik. Sinnrikt, och med ett eget uttryck. Spontant kan undertecknad verkligen förstå om det inte faller alla på läppen, men för egen del är jag rejält betuttad i plattan.

Redan första gången öppningsspåret Nightfall rasade runt i lurarna ryckte det i headbangar-nerven, och lusten att sjunga med efter bästa förmåga fick ett leende att spela i mungipan. Att sedan låtar som Cosmic Overdrive, Give Me To The Night eller Jackie klarar av att leverera både svärta och sväng i en ohgelig allians gör att de första intrycken cementeras. Efter första varvet tror jag att man antingen dissar deta hårt eller diggar det starkt. Efter andra, tredje, fjärde varvet för oss som diggar det så har plattan växt ut till ett litet monster som sitter stenhårt och vägrar släppa taget. Kul, förstås!

IDLE HANDS har sin hemvist i Portland, Oregon – denna smältdegel av kreativitet och musik – och är till stora delar spriunget ur resterna av SILVER TALON och SPELLCASTER. ”Mana” är bandets fullängdsdebut, och med tanke på hur rätt den träffar så känns det som om bandet har något bra på gång. Förutom det egna sonudet så är det nämligen en skiva proppfull med riktigt bra låtar (faktum är att det inte finns en enda svag låt på skivan), och det brukar vara ett recept på framgång.

Man kan förutspå att vi får höra mycket mer från IDLE HANDS de närmaste åren. Under tiden vi väntar på att se var det hela tar vägen tycker jag att du ska göra dig själv en tjänst – spela ”Mana” och rocka dig själv rakt in i natten. Det svänger satan så fint!

IDLE HANDS ”Mana” = 4/5. Mycket bra. Du behöver detta!

1 reaktion på ”Recension IDLE HANDS ”Mana””

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *