Nyheter på Systembolaget – 22 Maj

Imorgon Fredag 22/5 så är det dags igen för lite goda (?) nyheter.
SB ångar på med ölsläppen, dock så tar dom det lite lugnare denna gång och det är ”bara” 10 nyheter, varav någon har hälsat på förut.
Ta en snabbkik här nedan om ni inte redan har stenkoll på vad som är på ingång.

BrauKunst Keller Amarsi IPA, 11428, Tyskland, 33 cl, 31 kr, 7,1 %
Tyskarna är lite på gång, det tog en stund men nu börjar den fyrkantiga inställningen till ”äkta öl” svälla ut där också. BrauKunst Keller hade en Mandarina IPA för ett tag sen på SB, och den gillade jag hyggligt, vi får se hur den här smakar?

Dugges Reign in Raspberry, 11631, Sverige, 33 cl, 24,90 kr, 4,5 %
Gänget på Dugges dränkte oss med olika Berliner Weisse förra våren/sommaren. Nu kommer man med en till ”fruktis” och denna gång är det en Berliner Weisse proppad med Hallon. Tack för kaffet!

Fuller’s 170th Anniversary Celebration Ale, 11266, Storbritannien, 50 cl, 59 kr, 7 %
Anrika Fuller’s har försett oss med old school bärs sedan 1845 och det är ju en anledning så god som någon att fira. En English Strong Pale Ale som enligt Fuller’s själva skall gå alldeles utmärkt att lagra för att se hur den utvecklas. Jo jo, fint ska det va’.

Haandbryggeriet Humlekanon IPA, 11937, Norge, 50 cl, 43,90 kr, 7,5 %
En öl från grannlandet i Väster med en kanon som skjuter ut en humlekotte? Ja det borde vara ett givet köp för varje humleknarkare, inklusive mig.

Prairie Bomb!, 11304, USA, 35,5 cl, 49 kr, 13 %
Ja, ”lillebrorsan” till ”Pirate Bomb!” som fanns tillgänglig för ett tag sen och sålde slut ganska kvickt. Ni köpte väl ett par hoppas jag? Nu får ni en ny chans att lägga händerna på en massiv imperial stout och är den ens hälften så bra som ”Pirate Bomb!” så är det inte mycket att diskutera. Jag har köpt hem extra byxor att byta med när tiden är inne för att smaka.

Sierra Nevada Bigfoot, 11481, USA, 35,5 cl, 40,90 kr, 9,6 %
En kär gammal vän dyker upp igen. Det här är en av mina topp 5 barley wines och jag kommer att köpa så många jag orkar bära. Har du inte testat den bör du köpa minst en. Jag älskar att Amerikanarna vägrar hålla igen på humle i allt dom pysslar med. More is more som Yngwie brukar säga.

Sierra Nevada Hoppy Lager, 11497, USA, 35,5 cl, 29,90 kr, 7 %
Jahapps, Sierra Nevada och Ballast Point sambryggde denna på BeerCamp 2014 och den blev rätt så populär ”over there” så dom släpper den igen med ett något tweakat recept. Vi får se om den håller måttet, jag tänker köpa ett gäng.

Poppels Projekt 005 Belgo IPA, 11735, Sverige, 33 cl, 31,90 kr, 6,8 %
När Poppels släpper en ny bärs i sin projekt-serie så gäller det att vara med. 4800 flaskor släpps som ”limited edition” och faller det väl ut så finns det alltid en chans att den dyker upp som fast produkt. Det funkade med deras DIPA och nu senast Russian Imperial Stout. Vi får se, och nåde den som hindrar mig från att lägga labbarna på ett par flaskor.

Saison Dupont Dry-Hopping, 11629, Belgien, 37,5 cl, 44,50 kr, 6,5 %
En ganska hyllad Saison från Belgien borde kunna tilltala alla bonndrängar och pigor därute? Trots sitt namn som antyder extra humlemängder så skall den vara ganska mild och trevlig enligt förståsigpåare. Vi får se.

White Pony The Oracle, 11731, Italien/Belgien, 33 cl, 45,90 kr, 10,7 %
En Italiensk Belgisk Quadrupel bryggd i Belgien och de säger själva att det är en ”Belgian Barley Wine Style”. Ja, you had me at hello, som de säger in the stäjts. Aldrig provat något från White Pony, men de har gott rykte så det är väl bara att testa?

Ja, en överkomlig näve med nyheter, köper du en av varje så blir du varken ruinerad eller får diskbråck när du bär hem dom.
Hoppas ni hittar något trevligt. Skulle ni råka se mig på ett Systembolag imorgon så stör mig inte, jag är som en björnmamma som vaktar sina ungar när det är ölsläpp. Tjo!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *