Beavertown Bloody ’Ell

Öl: Bloody ’Ell
Stil: India Pale Ale
Styrka: 7,2%
Bryggeri: Beavertown Brewery, London, Storbrittanien
Var: Systembolaget – 8 Maj Små Partier.

”Nice beaver…”

Beavertown har gjort sig ett namn snabbt sedan dom kom igång på riktigt. De startade redan 2011, men när de bytte lokal 2014 så tog det skruv ordentligt när de körde igång på allvar med sin burklina. Enligt uppgift så är de i full gång med att byta upp sig där också till en större och effektivare burktapp för att kunna möta kundernas lustar efter deras stiliserade burkar. Förutom att många av deras öl är över snittet i drickbarhet så har de gjort sig lite ett namn på att lägga lite extra krut på dekoren. Alla sådana åtgärder brukar fall på eget grepp om inte innehållet levererar, men det verkar som att Beavertown klarar av båda delarna?

Den här rackaren fanns tillgänglig förra året vid den här tidpunkten ungefär, men den gången var det på flaska. Jag minns det som om det var igår (torkar en tår ur ögonvrån) när jag korkade upp flaskan och hällde upp ett glas som osade humle och apelsin. Men jag vet inte, antingen har de gjort om receptet något, eller så har jag bränt sönder mina smaklökar under året som gått? Missförstå mig inte, det är en mycket fin brygd, men jag tyckte nog den hade mer spunk förra gången.

Aromen är nästan lite parfymigt apelsin, humle och faktiskt en lite sötaktig malttyngd som pockar på uppmärksamhet. Man tänker på sommar, fruktdisken på ICA och C-vitamin.

Smaken är först ganska söt, en ganska tung sötma som jag gissar kommer sig av att man vräkt i blodapelsin. Ganska snart rullar det över till en något stickig bitterhet som för tankarna till humleolja och kladdig kåda. Oavsett så är den mer än OK, och det är ganska trevligt att smeka i sig en sån här, blodapelsinen tillför ändå en hel del och man kan ju låtsas att man är nyttig när man sitter där och sniffar i glaset.

Trevlig liten pjäs, även om jag tyckte den hade lite mer stake förra året. Bloody Good! 8 av 10

Jag lutar mig tillbaka och drar på ”Zombie Blood (Orange) Curse” med Six Feet Under så det blir lite drag här inne.
Det är ju trots allt fredag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *