Nyheter på Systembolaget – 30:e Juni

Lite i sista minuten så kommer här en liten utökad förklaring på släppet i
”Tillfälliga Sortimentet”. Jag hinner knappt med, men eftersom jag blivit hotad med
allsköns otidigheter om jag inte postar om dom, så slänger jag in några rader här.

NYHETER I TILLFÄLLIGA SORTIMENTET 30 JUNI

BrewDog OverWorks Fake Bake, Övrig syrlig öl, 11391, Storbritannien, 33 cl, 59,90 kr, 9,5 %
OverWorks verkar ha lagt i en högre växel, och det dyker upp fler och fler varianter från dom. ”Fake Bake” är återigen en mörkare syrlig öl. Bakewell Tart är ju en Engelsk ”kaka” med mandel, mandelgrädde och körsbär. Eller jag tror man kan använda andra bär, men OverWorks har valt körsbär till sin lilla flytande kaka. Jag gillade deras ”Arcade City” så det känns som att nyfikenheten vinner här?

Cigar City Paloma Gose, 11121, USA, 35,5 cl burk, 25,90 kr+pant, 4,2 %
Paloma är ju en klassisk drink för de som är lagda åt det hållet. Lime och Rosa Grapfrukt om jag inte minns fel. Kanske något mer också? Jag är ingen drink-fantast. Men, Paloma Gose är i alla fall en hyllning till sagda drink, i Gose format. Grapfrukt och salt.

Dois Corvos Redrum, Imperial porter & stout, 11881, Portugal, 33 cl, 54,80 kr, 11,5 %
”Redrum” är ju ett klassiskt citat, eller utropsord kan man säga, och alla filmfantaster vet exakt var det kommer ifrån. Vi hade ju nyss en med samma namn från Ryska AF Brew, men här är det en Portugisisk bryggd och i Imperial Stout form denna gång. Dessutom lagrad på körsbär i Bourbon och Portvinsfat till på köpet. Kan vara värt att prova om du hittar den på ditt lokala SB. För mig blir det noll, då den inte finns nära mig.

Great Divide Strawberry Rhubarb Sour, 11124, USA, 35,5 cl burk, 37,90 kr+pant, 6,2 %
Alla vill göra fruktsurisar nuförtiden och Great Divide kan ju såklart inte vara sämre. Jordgubb/rabarb är ju en klassisk kombo, så varför inte koka ihop en bira på sagda blandning? Jag förväntar mig inga stordåd, men väl en trevlig törstsläckare för varma dagar.

Hanssens Oude Geuze, 11155, Belgien, 37,5 cl, 69 kr, 6 %
Gamle ”Hanssens Artisanaal” kommer tillbaka med sin Oude Geuze, trevlig för lambic-älskaren därute, som börjar bli en ganska stor klick. Jag gillar den här, även om jag vet många som inte uppskattar den lika mycket. Men för mig är det ett givet köp.

Hanssens Oude Schaarbeekse Kriek, Lambic – frukt & bär, 11161, Belgien, 37,5 cl, 99 kr, 6,5 %
Och en till återvändare i Schaarbeekse Kriek. Schaarbeekse är ett område i Belgien som är känt för sina vildkörsbär, och de körsbären är extra fast och smakrika. Nuförtiden pågår ett par projekt att rädda just denna art, eftersom den håller på att försvinna, och flera projektodlingar är igång. Allt för att kunna göra äkta Schaarbeekse Kriek.

Omnipollo Double Karpologi Pineapple Peach Passion Candy Sour, 11290, Belgien/Sverige, 33 cl burk, 46,50 kr+pant, 6 %
Ananas-persika-passion-suris som släpps i dubblad version. Den har varit i omlopp som en ”singel” version, men här har man valt att dubbla all frukt. Innehåller även vanilj, så det följer väl trenden med att göra lite mer söta surisar – motsägelsefullt ord, söt suris, men så är det.

Stone Tangerine Express IPA, 11000, USA, 35,5 cl burk, 28,90 kr+pant, 6,7 %
När Stone hängde i Tyskland en sekvens så bryggde dom den här. På bilden ser ni den tyska versionen. Nu har man enligt egen uppgift gjort den mer ”hazy” (såklart). Den tyska versionen tyckte jag var lite klen, så det ska bli intressant att prova om de har ”turbofierat” den något?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *