Världens hårdaste och elakaste låt?

Såhär ser den ut, skivan som kanske innehåller världens hårdaste/elakaste låt. Det är norska LAKEI, som med sin ”Konspirasjoner” medverkat lite då och då på bloggen, i samband med att Rebellängeln grävt fram skatter ur skivhyllan och haft doom-kalas bland annat. Och så har just den här låten varit representant för undertecknads räkning på Hårdrockskväll, så har du hängt med är du inte förvånad över valet, men det är ändå lite intressant att resonera runt.

Vad är en ”elak” låt? Gamla BLACK SABBATH ansågs garanterat ha onda och elaka låtar när de kom, liksom W.A.S.P med sin chockfaktor. 90-talets norska black metal-våg? Stockholmsdödsen? Åsikterna går nog isär. Personligen tycker jag att en elak låt får en att tappa livsglädjen och hoppet. Texterna är inte det viktigaste, jag söker känslan.

Vad är då en ”hård” låt? Samma sak där, det lär finnas massor av olika åsikter. En låt med helt analog inspelning är hård för en person, medan det ska vara högt bpm och en ljudbild som liknar kanonad för en annan. Jag lutar nog egentligen mot en driven, lite thrash metal-inspirerad låt med drag mor döds om jag ska generalisera (läs: SLAYER!), men när man hör det här inser man att det finns saker som är hårdare. Framförallt smutsigare samtidigt.

Förmodligen är detta världens hårdaste och elakaste låt, om man ska sätta samman dessa kriterier. LAKEI och Rebellängeln ger er: Despot.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *