Rebellängeln Citerar: Blackie Lawless, W.A.S.P

W.A.S.P har släppt nytt, ”Golgatha”, och man låter oförskämt bra. Det är vibbar från ”Crimson Idol” så det stänker om’et (inte så konstigt, skivan innehåller faktiskt ett spår som skrevs till den plattan men inte kom med eftersom den inte passade in riktigt i historien, du vet… sånt som kan hända när man gör konceptskivor).

Frontmannen, motorn, envåldshärskaren i bandet Blackie Lawless medverkade i såväl Close-Up Magazine #177 samt Sweden Rock Magazine #8 2015, och han har valt att ge tidningarna samma promobild på sig själv till den artikeln. Där ser han väldigt ung och välbevarad ut (köp tidningarna om du vill se, det är inte samma bild som pryder detta inlägg), speciellt om man jämför med som kommer fram om man använder Google och tittar på en del sentida bilder…. photoshop, någon, är det spontana som dyker upp i tanken.

Men – det är inte därför vi ska ha Blackie som Citatmotor idag. Det ska vi ha eftersom ”Golgatha” är en jävla bra skiva alldeles oavsett. Och vad passar väl bättre att starta veckan med än lite W.A.S.P?

”Jag är det levande beviset på att Herrens vägar är outgrundliga” (SRM)

”Jaha, vad nu? Den depression jag gick iin i efter ”The Crimson Idol” (1992) var av det elakare slaget och varade ett helt år. Vi hade turnerat på skivan i ett års tid och när jag kom hem igen och lyssnade på den blev jag helt panikslagen. Det var två tankar som jagade runt i skallen: hur bar jag mig åt när jag skrev den här skivan? Och ännu viktigare: hur bär jag mig åt för att upprepa det här? Jag var helt förfärad.” (Close-Up Magazine)

Blackie Lawless, W.A.S.P

Ja. Inte mycket att snacka om. Vad det lider ska undertecknad försöka plita ihop några ord i form av en recension, men till dess duger väl det här som start. Och vi tar väl lite W.A.S.P på det va?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *