Rebellängeln Citerar: Devin Townsend & Danko Jones

Majnumret av Close-Up Magazine (#173) bjuder på godsaker om man som jag letar efter bra Citat. Jag har valt ut två herrar som inte fått komma till tals i den här serien förrut, och som jag faktiskt inte lyssnar på speciellt ofta (dvs knappt alls), eller har någon relation till. Danko Jones bidrar varje nummer med en krönika, och denna gång berättar han om METAL CHURCH – det fantastiska bandet som verkligen borde finnas på din spellista, speciellt debuten är ruggigt bra – som fick så mycket stöd av METALLICA att det är nästan löjligt…men som ändå, trots det, inte riktigt fick saker och ting att lyfta. Det är en av de bästa krönikorna han har skrivit, vill jag påstå, och nästan själ nog att handla blaskan i sig själv. Detta citat reflekterar på ett bra sätt den spetsighet i hur han drar slutsatserna!

”Jag vet att det är svårt att föreställa sig år 2015, men det fanns en tid då Metallica var det coolaste på jordens yta. En tid innan ”Load” och ”Reload”, innan ”Enter Sandman”, innan musikvideor och innan livscoacher. En tid då Metallica bar det mest högljudda, mest nyskapande och mest mytomspunna bandet i scenen och inte kunde göra något fel. Allt de rörde vid blev till guld och alla andra metalband darrade vid blotta tanken på dem.”

DANKO JONES

Devin Townsend lyssnar i sin tur på svenska band, och ger sin tanke om dem. Han har förstås hört en del, medan annat är helt nytt, och jag gillar generellt en sådan grej. De dyker ju upp ibland, och jag tycker de är roliga att läsa. Ofta får man lite perspektiv på saker, och speciellt när de som lyssnar struntar i att vara creddiga eller inte så kan resultatet bli riktigt kul. I det här fallet så hade han först SHINING och sedan GHOST. Då låter det såhär…

”Om man jämför med förra låten med Shining så känns det här falskt och opersonligt även om musiken är jättebra”.

DEVIN TOWNSEND

Ska vi säga så? Och så spelar vi lite METAL CHURCH på det va?

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *