Rebellängeln Citerar: Lemmy. Rock’n’roll-gud

….citerandet rullar på. Du har fått två sen omstarten nu i höst här på Heavy Metale, dels från Jo Bench i BOLT THROWER, dels från Axl Rose i GUNS’N’ROSES (i ett inlägg med en massa humoristiska bilder som bonus).

Den här gången ska vi landa hos en citatmaskin. Mannen, myten, legenden. Rock’n’roll på två ben (och kanske en krycka när ingen ser). Karl’n som har med Jack Daniels i blodomloppet än alla andra, som kan svara ”för att bli bakfull måste man sluta dricka” på en fråga om han aldrig blir bakfull och som dessutom har en karriär som frontfigur för MOTÖRHEAD som sträcker sig i stort sett lika många år bakåt i tiden som jag haft totalt sett på jorden.

Vi pratar, förstås, om Lemmy. Vill du ha efternamnet så är det Kilmister, men det känns lite överflödigt i det här fallet. Få, om någon, är på samma nivå, och är på förnamnsbasis med resten av världen. Typ.

Anledningen till att han – än en gång, om du följt den här serien på förra adressen som bloggen huserade på – får stå för citatet är dubbel. Dels vill jag tipsa om böcker, dels är det alltid roliga citat när herr Lemmy är i farten.

Vi börjar med böcker. Dessa två.

Satansverserna kilmister-lemmy-white-line-fever-sjalvbiografin

Den högra är förstås eminenta ”White Line Fever”, boken som behandlar vår huvudfigurs liv, och det är en av de rockbiografier som verkligen bjuder på skratt. Närapå varje sida bångnar av humor, förutom att historien i sig är intressant. Läs den!

Den vänstra är godis för dig som gillar citat. Det är Klas Ericssons bok ”Sex, droger och tinnitus – Satansverserna” som innehåller 400 smaskiga, roliga och fantastiska citat från rock’n’roll-hjältar. Från den har jag stulit en hel del godbitar (ja, citaten i den boken är väl samlade från andra ställen i sin tur, så var de ursprungligen sades är inte helt enkelt att bena ut), och gillar du sånt här är det bara att försöka leta rätt på den genast. Det är också därifrån vi hämtar detta citat, och det handlar om hur allt börjar. Hur man blir en rock’n’roll-gud.

”Mitt första minne är att jag skriker. Jag vet inte åt vem eller varför. Antingen var det ett utbrott eller så repade jag. Jag har alltid varit tidig av mig.”

Lemmy Kilmister, MOTÖRHEAD

Precis. Jag tror det var ett rep!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *