Rebellängeln Citerar: Jo Bench, BOLT THROWER

Citatet är en serie inlägg som rullat på Metalbloggen rätt länge, och som är lika delar rolig att skriva och populär bland läsarna. Den har haft fasta dagar för publicering, och tanken är att eder Ängel ska försöka hålla fast vid det. Det är i så fall måndagar som gäller, och vi får se hur ofta det blir. Det blir antagligen varje eller varannan måndag, och gissningsvis kommer det att bli en blandning av helt nya citat och en del som gått på Metalbloggen sen förrut – men som är lite för bra för att undanhålla alla eventuella nya läsare.

Och vi börjar med ett citat från ett aktuellt band som går sina helt egna vägar. BOLT THROWER spelar på Close-Up Båten i mitten av september, och det är en ovanlig händelse som jag rekommenderar att du tar del av om du kan. En spelning med BOLT THROWER är nämligen precis som bandet i övrigt: kompromisslös. Inga pålägg, ingen synth, inga scenkläder, inga showande spektakel. Maximal volym, mullrande och fullkomligt fantastisk dödsmetall av yppersta världsklass är vad som bjuds, och personligen minns jag fortfarande den magiska spelningen på Close-Up Festivalen på Münchenbryggeriet 2006 – brallorna stod som streck rakt bakåt på grund av ljudvågen, käken skallrade av basgångarna och öronen revs i småbitar.

Jag älskade varenda sekund.

Efteråt köpte en tröja av bandets sångare Karl Willets, och just det där att man står i sitt eget merch-bås efter giget känns jäkligt avslappnat. Bandet gör inte många spelningar per år, och väljer helt enkelt själva vad man vill hitta på. Man struntar i om ett gig anses ”stort” eller inte, och har sitt egna liv. Och hyllas unisont av fans och kritiker just därför.

Bolt thrower 1 Bolt Thrower 3 Bolt Thrower 4

Jo Bench är basist i bandet, och har varit med sen starten. Det är hon som ser helt stenhård ut på bilderna ovan, och det är också hon som ska få sparka igång Citaten ”på riktigt” (du kanske har lagt märke till att det finns lite fler citat p åsidan, de är sen gammalt och har mest använts som test av uppbyggnaden, det kommer så småningom att vara färska saker istället) denna höst, och hon gör det med ett citat som jag hämtar från intervjun i Close-Up Magazine #165 där David Noaksson pratar med henne om den kommande spelningen på Österjön, och där hon i slutet sammanfattar hela BOLT THROWER så exakt att det är nästan löjligt.

”Som vi brukar säga. i en värld av kompromisser finns det några som inte gör det.”

Jo Bench, BOLT THROWER.

6 reaktioner på ”Rebellängeln Citerar: Jo Bench, BOLT THROWER”

 1. Jajamensan.
  Bolt Thrower. Vilka förväntningar man har inför den här spelningen.
  Jag längtar efter att få bli överkörd av THE IV CRUSADE, WORLD EATER, POWDER BURNS och CENOTAPH mm.

  Vanquished in the name of your god
  One of the same to whom we all pray

  Vanquished in the name of your god
  One of the same to whom we once prayed

  Try to close my mind – From the screams I hear
  Repentance is denied, the conformation of my fear

  VILKEN TEXT…

  1. Chief Rebel Angel

   Ja, men verkligen. Personligen vill jag höra mycket nytt material (som alltså betyder vaddå, ”Those Once Loyal” kom väl för snart 10 år sen…), men är nöjd nästan vad som än spelas!

 2. Pingback: Rebellängeln Citerar: Lemmy. Rock’n’roll-gud | HEAVY METALE - ROCK 'N' RULE!

 3. Pingback: Rebellängeln Citerar: Yogi Björn, Korgnappare | HEAVY METALE - ROCK 'N' RULE!

 4. Pingback: “Söndagsbilaga” om Decibel Magazine Topp 100-nummer | HEAVY METALE - ROCK 'N' RULE!

 5. Pingback: Söndagsbilaga: Topp 10 Rock’n’roll queens | HEAVY METALE - ROCK 'N' RULE!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *