Rebellängeln Citerar: Yogi Björn, Korgnappare

Ja, okej. Du har längtat efter att Rebellängeln Citerar ska återvända från jullovet, och att du ska få fler fantastiska, slagfärdiga och roliga Citat som våra älskade rockstjärnor häver ur sig. Och så… är det en bild på en animerad jävla björn som möter dig.

Det känns kanske hårt, men häng med så ska vi se om vi inte kan få upp humöret på dig lite. Det här Citatet lägger nämligen lite av grunden till vårens kommande kavalkad, okej?

Den här serien är nämligen en aning speciell. Den är stundtals rolig att skriva, och stundtals rätt pressande. Det flyter inte alltid helt lätt när det närmar sig måndagarna och det ska publiceras ett fint Citat. Och ska det vara någon vits med det så ska det liksom vara lite kontinuitet i saken, annars tros jag att en sån här serie snabbt falnar in i glömskan från såväl skribent som läsare. Det tycks mig dessutom som om ni som läser här har lite samma inställning, för just Citaten brukar inte ha så mycket läsningar. Brukar, skriver jag, för samtidigt har några av dem nästan flest läsningar av alla artiklar som publicerats på siten (hey, Jo Bench of BOLT THROWER eller Axl Rose från GUNS’N’ROSES), så ni kanske är lika ambivalenta som jag ibland.

Och det är där som starten av vårterminens Citat kommer in. Det handlar nämligen om att inte ge upp, om att bara köra järnet. Och det kommer från… Yogi Björn. Filmen som Citatet hämtas ifrån är kul, för oss vuxna med roliga kommentarer och finurligt språk och för barnen med slapstcik. Båda funkar för mig, så jag har inget alls emot när mina barn vill se den. Det handlar alltså om Yogi Björn som lever i Jellystone Park, med ett enda syfte i livet: att kidnappa pickenick-korgar. Kan låta trivialt, men kolla in andra delen av Citatet och säg sen att det inte är underfundigt och rätt så… rätt.

”Skogvaktarn, mitt liv som korgnappare har lärt mig två saker:

Ett: lättmajonäs är inte lika god som vanlig majonäs

Två: Man kan inte misslyckas om man fortsätter försöka”

Yogi Björn, Korgnappare

Okej. Det betyder inte att vi kommer att servera majonäs i den här serien under våren, men att det faktiskt blir en vårsäsong och att undertecknad ska fortsätta att försöka hitta bra, roliga och träffsäkra citat. Redan nästa måndag lovar jag att det blir ett ”riktigt” Citat.

Du hänger väl på?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *