Rebellängeln Citerar: Mgła. Sjukt bra black metal…

Jo, jag vet att jag tjatar – men det kan inte hjälpas.

Detta är så otroligt bra att jag stundtals inte vet var jag ska göra av mig själv. Det är black metal som river stora sår i skölden som skyddar och släpper ut alla känslor som en blödande, sprutande fontän. Det är stundtals så träffande att jag inte riktigt vet vad jag ska göra av mig själv. Jocke sa att den inte innehåller några tydliga låtar som sticker ut, men är väldigt jämn och bra – det ligger lite i det. Helheten är kanske styrkan, och det gissar jag att bandet är ute efter då man alltid döper alla låtar till samma titel med bara ett löpnummer som tillägg. Ändå har jag senaste tiden knarkat Exercises In Futility V och Exercises In Futility VI mer än något annat… så kanske finns det lite ”hits” på plattan ändå.

Mgła uttalas tydligen ”mgwa”, ungefär (om man får tro Close-Up Magazine i alla fall) och betyder ”dimma” på polska.

Bandet är en duo (nu var vi där igen, med just tvåmannakonstellationerna.. det läste du om va?) som består av Darkside på trummor och M på allt annat, och jag trodde inte att de skulle kunna toppa förra given ”With Hearts Towards None”, men.. det gör man.

Citatet den här gången är refreängtexten till Exercises In Futility IV, en riktigt cathcy bit black metal.

”Every empire

Every nation

Every tribe

Thought it would end

In a bit more decent way.”

Mgła, Excersises In Futiliy IV

…hörde jag någon säga årsbästalistan? Tacka fan för det. Hur högt? Högt…. väldigt högt.

 

3 reaktioner på ”Rebellängeln Citerar: Mgła. Sjukt bra black metal…”

  1. Pingback: Årsbästalistan 2015 – Rebellängelns Topp 50 | HEAVY METALE - ROCK 'N' RULE!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *