Rebellängeln Citerar: Paradise Lost

Den här måndagsmorgonen ska vi viga åt veteraner. PARADISE LOST, britterna som i dagarna släpper sitt fjortonde (!) studioalbum ”The Plague Within”. Undertecknad har levt med det ett tag (jodå, det ska recenseras vad det lider, men som vanligt med det här bandet så vill jag ge det rätt mycket tid att sjunka in och sätta sig innan jag ger mig på ett försöka skriva något om det) och det är till vissa delar en återgång till tidigare dagar.

Man har nästan plankat sig själva stundtals, och det är svårt att lyssna på skivan utan att tänka på ett spår som Pity The Sadness. Och det är ju bra, förstås. Överlag verkar Nick Holmes growlande i senaste BLOODBATH och Greg Mackintosh dödsmetallhärjande i VALLENFYRE ha gett bandet blodad tand på den gamla hederliga dödsmetallen. Och naturligtvis är bandet med i såväl nya Sweden Rock Magazine som i nya Close-Up Magazine. Jag tänkte sno citat från båda.. hehe.. i SRM #5 2015 (med MÖTLEY CRÜE på framsidan) så är det Nick Holmes som frå frågan ”tvekade du aldrig inför att använda den råa rösten i Paradise Lost igen? Vissa nyare fans kanske avskräcks.” och svarar följande:

”Det viktiga var att det skulle låta naturligt. Att spela hårt och growla för sakens skull är rätt poänglöst. Det fick inte bli nu metal där man hela tiden växlar mellan ren och rå sång. Det måste passa i låtens sammanhang. Jag tänkte först gå från ren sång till growl under skivans lopp, men det blev tvärtom.”

Nick Holmes, PARADISE LOST

Close-Up Magazine ar placerat REFUSED på omslaget (oj, vilken omtalad återkomst det kommer vara!), och där är det Greg Mackintosh – mannen med den fantastiska gitarrtonen! – som får berätta om hur han ser på sitt eget musikskapande och det faktumet att bandet faktiskt fyller 27 år i år:

”Alla verkar tycka det är ännu roligare att spela i bandet nu när de har annat vid sidan om. Häromveckan fyllde Paradise Lost tjugosju år som band, men vi har varit vänner längre än så. Greg har jag känt sen jag var elva. Nick sedan jag var tolv. Vi är starkare än någonsin som enhet och det vinner musiken på.”

”vissa musiker spelar istället för att gå till en psykolog, men jag vet inte om det är därför jag håller på”

”Jag är ingen fantastisk trummis, det ska gudarna veta, men jag älskar att spela trummor. Trummor var set första instrumentet jag lärde mig spela och det sitter i. Adrian har gett mig lite övningar och brukar uppmuntra mig att sätta mig på pallen när vi soundcheckar, men jag är för blyg.”

Greg Mackintosh, PARADISE LOST

Flera bra Citat, och givetvis ska du festa till det lite i väntan på att ”The Plague Within” släpps, eller hur? Vi tar väl en riktig höjdarlive!

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *