Rebellängeln Citerar: REFUSED

REFUSED gör comeback. Det har du knappast missat, eller hur? Det är ju ett de banden som berör typ alla på något sätt. De flesta som gillar distortion i sin musik tycks ha någon form av uppfattning och åsikt om bandet och dess musik. Vänsterpunkarna som får obscena mängder pengar för att gigga och komma tillbaka och inte stuckit under stolen med samtidigt som de tycks vara mer eller mindre samma personer nu, när de passerat 40-strecket, som de var när det begav sig. ”The Shape Of Punk To Come” visar sig kanske vara… REFUSED själva. Kanske är det bara jag som knappt ägnat dem ett öra eller en tanke? Det känns nästan så ibland, men så är det. Det har nog en hel del att göra med det där Skellefteå-vs-Umeå-komplexet. De var ju från Umeå. Björklöven. Internationella. jag var från Skellefteå. AIK. Bonnläpperi. Om man ska hårddra det. Så jag har i stort sett aldrig hört REFUSED. Kanske dags att ändra på det nu?

Naturligtvis ska vi ha Citat från bandet på grund av återkomsten med skivan ”Freedom”, det passar sig eller hur? Och vi tar det från flera olika källor. Från de promoutskick som görs för att pusha nyheten och från den alldeles fantastisk och långa artikeln som återfinns i Close-Up nummer 174 (tänk vad många nummer det har hunnit bli ändå!). Det blir blandat från de olika medlemmarna, och det blir en skön röra av allt. Håll till godo!

”Att lira för noll pengar i ett skyddsrum med tyska crustpunkare samtidigt som Dennis hänger från högtalarna och dajvar ut i publiken. Jag hade glömt hur det var.”

David Sandström

”Vi är över fyrtio. Vi kan inte vara beroende av att någon ska gå bärsärk på scen”.

Kristoffer Steen om f.d gitarristen Jon Brännström

”Det är inte längre fråga om en återförening. Det här är kanske det mest radikala vi nånsin gjort, både musikaliskt och textmässigt.”

Dennis Lyxzén

“Folk ville inte att vi skulle lägga oss i den perfekta bilden av ett band som gör ett klockrent album och sen lägger ned. De villeinte att vi skulle befläcka den. Det provocerade oss faktiskt”

David Sandström, igen

Albumet kommer den 26:e juni, och du kan lyssna på första singeln Elektra på Pitchfork (här är länken!) samt se omslaget redan nu. Vad tycker du om det hela?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *