Jag hör döingar!

….okej, du känner igen bilden?

Den är från utmärkta ”Sjätte Sinnet”, och det är Haley Joel Osment som spelar grabben i den filmen som får symbolisera dagens post. Och den handlar om… döingar. Tänkte först försöka ha lite bilder på döingar, men en googling på just det gav klart obehagliga bilder snarare än lite gamla rockhjältar, så jag la ner det. För egentligen rör det sig om just gamla rockhjältar som jag hör. I musik. Det spales Gary Moore, Ronnie James Dio (som vanligt då), ALICE IN CHAINS och kanske framförallt den här skivan:

woods_of_ypres-Woods5  Det är ju WOODS OF YPRES och deras sista skiva ”Woods 5: Grey Skies & Electric Light” som jag hittade på Åhléns i Farsta för 25 spänn. Snacka om fynd. Det blir förstås inga fler album då den enda fasta medlemmen David Gold avlidit i en trafikolycka hemma i Kanada just före det här albumet släpptes, och man kan inte säga annat än att det är ett värdigt avsked som sådant – albumet är mycket bra.

Men det är egentligen inte det som den här posten ska handla om.

Den ska handla om att jag behöver hjälp. Av dig.

Som du säkert sett har det publicerats ett knippe inlägg under rubriken ”Rebellängeln dricker…” och sedan en genomgång av Heavy Metales ölsorter (länkar till inläggen på respektive namn, om du nu mot förmodan har missat dem..):

…och som du säkert förstår brottas jag lite med nästa del i den serien, den som ska handla om Dead man’s Hop IPA. Det är en fantastisk öl – det bästa bryggmästare Per kokat ihop såhär långt (passus dock, jag har inte hunnit smaka sprillans nya WOLF-ölen…), men konceptet är så otroligt brett att jag har lite problem med att sätta den musikaliska delen av det hela. För som vanligt kommer Rebellängeln kanske inte att fokusera lika mycket på själva smaken, doften och finlirandet om själva ölen (det är det du har Hopmaestro till!), utan mer om musiken till.

Och… vad spelar man och hur bygger man ett sånt upplägg? En hyllning till bortgångna rockhjältar. Det finns ju liksom lite att välja på…

Hjälp!! Vad tycker du??

2 reaktioner på ”Jag hör döingar!”

  1. Pingback: Rebellängeln Citerar: Euronymous | HEAVY METALE - ROCK 'N' RULE!

  2. Pingback: Rebellängeln dricker Dead Man’s Hop | HEAVY METALE - ROCK 'N' RULE!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *