Rebellängeln dricker OPETH Garden Of The Titans American Red Ale

En gång i tiden var nog North Coast Brewery Red Seal Ale en av Rebellängelns absoluta favoritöl. Kanske kan man till och med skylla den för introduktionen till all form av craft beer och annan öl än masstillverkad lager, så det är med en varm känsla av nostalgi jag tittar på alla öl med röd fin lyster. Det ska erkännas direkt, det är inte superofta det är just red ale som dricks nu (fasen, finns Red Seal Ale ens att köpa på Systembolaget längre?), men alltid är det med goda föraningar. I det här fallet nästan dubbelt så, eftersom OPETH har valt att koppla sin senaste release ”Garden Of The Titans – Live At Red Rock” till ölen, och det ska sägas med en gång: det är en fin liveutgåva på alla sätt. Vi ska såklart återkomma till det, men först ska vi – prexis som i fallet med Heritage Pilsner – tjuvkika på vad Hopmaestro sa om det hela:

Review 1710 – Garden of Titans – Opeth / Heavy Metale – Red Ale – ABV 5.0% – The next beer from the Opeth-box is the ”Garden of Titans” American red ale. You all know by now, that I’m not a fan of red ales. I don’t hate them, I just most often find them dull or boring. There are of course exceptions to the rule out there. This one do find itself somewhere in between. I found it enjoyable as a regular beer, nice and clean with not as much ”old man’s tweed jacket” taste to it. Aroma is medium malty with a light aura of slight citrus. Taste is clean and light, leaning towards more crisp than heavy malts. Balanced and laidback hop profile. Easy to drink, too easy actually, and I would have wanted some more action in form of a hop bite or a more pronounced and deep malt profile. 3.0/5.0

Så: 3 av 5 från någon som inte gillar stilen? Det skulle jag säga är mer än godkänt, och framförallt håller undertecknad med om att detta är en riktigt ren och krispig sak. Man kan nästan känna att det var kallt när OPETH intog magnifika Red Rock i Colorado för den här spelningen i smaken på ölen, och jag föredrar denna Red Ale alla gånger framför Heritage Pilsner. Mer min stil. Och färgen…  som du ser på Hopmaestros alldeles utmärkta bilder ovan så är det en vackert röd och lysande färg vi bjuds på. Som på dvd/blueray-filmen från den här konserten, där de röda klipporna i utomhusamfiteatern ger en underbart läckert inramning. Har man dessutom haft ynnesten att se detta på storbild, på bio, så är det såklart givet att man har de bilderna på näthinnan när man dricker den här ölen.

Man har ett bra urval av låtar i setlistan, och plockar såväl nyare alster (framförallt är The Devil’s Orchard och Sorceress två låtar som verkligen får ett tyngre och vassare liv live än på platta) som gamla klassiker (Demon Of The Fall) och personliga favoriter (Ghost Of Perdition är nog min absoluta favoritlåt med bandet, men allsången i In My Time Of Need ger också ståpälskänsla…). Dessutom filmat utomhus, med ett ljud som verkligen gör det här bandet rättvisa.

Vad mer kan man begära?

Kanske en Mikeal Åkerfeldt i sedvanlig komiker-högform? Check på den. Eller en Martin Mendez med total känsla i basspelet? Finns. Ett helt band som lever upp till det snygga omslaget, och trots dokumenterade utmaningar med det kalla vädret ror i land en toppenshow? Check, check och check.

Kolla här bara. Och ta en lämplig öl till. En röd. OPETH Garden Of The Titans American Red Ale, förslagsvis!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *