Rebellängeln Tipsar: BATTLESOUL ”Sunward And Starward”

Det här Tipset innehåller flöjt. Redan i första låten All I Understand kommer den in och närapå tjuter i örat, och i tredje låten Arrival startar man med flöjt. Du som hängt med ett tag på den här bloggen vet att är det något som Rebellängeln inte klarar av är det flöjt och folkmusik som inslag i hårdrock.
Och likförbannat står vi här nu, det lackar mot jul och BATTLESOUL och deras platta ”Sunward And Starward” ska hyllas. Varför?
För att en del av er läsare bär med sig en musikalisk kredibilitet, och när en sådan stabil pjäs som Diamond kommenterar undertecknads Tips CHAPEL OF DISEASE med rekommendation om den här plattan – då lyssnar undertecknad. På skivan. Mer än ett varv, flöjt eller inte flöjt – och se på fan, tror du inte att det här vecklar ut sig till en riktig koloss över tid. Det är hårt som fan, och med ett driv igenom skivan som gör att man lockas med och vill lyssna mer. 
Totalt sett serverar BATTLESOUL dryga 50 minuter fördelat på 10 låtar, och när man hamrat skivan några varv så är det till och med så att om den där flöjten inte skulle spela övertoner i en låt som Azure Skies så skulle det vara något som saknas. 
Det är alltså ett oerhört beröm för att komma från den här gamlingen!

BATTLESOUL är kanadicker, Ontario, och har varit igång sen 2007 enligt Metal Archives. Tre skivor har det hunnit bli, och det märks att det här gänget inte stressar – fokus ligger snarare på ett bra hantverk och låtsnickeri. De keltiska inslagen har funnits från start, och visst kan man känna ett drag av naturens kall i musiken, men framförallt vill jag påstå att det är musik som driver allt framåt. Inget står still, och det kan till stor del bero på trumspelet – det är oerhört drivet. Nich Ireland smiskar skinn så det står härliga till om du gillar ett konstant driv med fart, det är liksom motsatsen till ett Bonham-häng, kan man säga! Övriga medlemmar i kvartetten är John doyle (sång mm), John Ireland (gitarr & samplingar), Andrew Murray (gitarr) och Bill Elliorr (bas). 
”Sunward And Starward” släpptes 2018, och är egentligen en sån där skiva som du ska köra i sin helhet. Summan av alla delarna är större tillsammans, så att säga, men vill du ändå ha några startpunkter så är de starkaste låtarna den inledande All I Understand, episka titelspåret Sunward And Starward samt slutmomenten i Break The Day och nämnda Azure Skies
Bra, Diamond, bra tipsat!

2 reaktioner på ”Rebellängeln Tipsar: BATTLESOUL ”Sunward And Starward””

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *