Rebellängeln Tipsar: COBALT ”Slow Forever”

Åhhhh…äntligen dags att dra igång höstsäsongen av Rebellängeln Tipsar, och det är – måste jag erkänna – inte utan att det fladdrar till lite i magen när jag tänker på det. Delvis beror det förstås på att eder Ängel vet att det kommer ett par extreeeeemy vassa och spännande och starka plattor som avtäcks innan juluppehållet kommer, men delvis också för att starten behöver vara löjligt bra. Du vet, första skivan efter uppehållet, hela serien återvänder… då duger det inte med vilket slafs som helst.
Så.
Låt oss börja med en fråga, och jag vill att du besvarar den ärligt. Har du någonsin ätit en familjepizza helt själv?
Jag har. För länge sen, i tonåren då allt var möjligt och inget av det man ät fastnade på kroppen… men nu? I think it would kill me. Typ. Oavsett hur bra det skulle smaka så skulle det nog bli för mycket. Det får mig ju också att tänka på den här skivan, dubbelgiven ”Slow Forever” av COBALT. Det är lite samma sak, det kan – för den som inte har förutsättningarna (hej nutida Rebellängeln!) – uppfattas som helt överväldigande. Närapå 84 minuters smutsig sludge kan ju liksom vara en aning mastigt.
Med rätt förutsättningar dock?
Magiskt. Mer av det goda. Familjepizza fast själv. Och jädrar i mig, det är nog ett perfekt sätt att sparka igång säsongen på!
Fantastisk skiva. Lite udda. Massor av massor av musik att sjunka in i så att alla ni som haft abstinens efter nya Tips verkligen kan få ert lystmäte. 
Skivan är uppbyggd på två delar, den första betitlad ”Slow” och den andra… ”Forever”. Låtarna har namn som Beast Whip, Elephant Graveyard och Final Will, och inte sällan tillåts de att breda ut sig mellan 5 och 10 minuter så att de ska kunna skapa sin nödvändiga takt. Givetvis finns ett spår som heter just Slow Forever, men allra bästa tycker jag att man är i såväl inledande Hunt The Buffalo som framförallt helt magnifika King Rust. Den sistnämnda är, trots en speltid på över 11 minuter, en bra plats att starta på om du är nyfiken på COBALT. Sedan finns godbitar strösslade precis överallt, så fastnar du lär du ha en ren fest framför dig med mängder av svängig, smutsig lycka.
COBALT är en duo bestående av Erik Wunder och Charlie Fell. De kallar Colorado, USA, för hemma och har varit i farten sen första EP’n ”Hammerfight” såg dagens ljus 2003, och innan dess gick de under namnet GRIMNESS ENSHROUD. ”Slow Forever” är COBALTs fjärde fullängdare, och kom 2016 då den placerade sig mycklet högt på Rebellängelns Topp 50-lista. Med tanke på produktiviteten som de uppvisat kan man sannolikt börja hoppas på nytt material snart.
För det är ju så. Oavsett hur mycket man än äter (till och med en familjepizza) så behöver man fylla på igen. Man är inte mätt för alltid.
Bra timing för dig att Rebellängeln Tipsar kör igång igen då. 
Och det med en underbart väldoftande och mastig anrättning.
Smaklig spis!
 

1 reaktion på ”Rebellängeln Tipsar: COBALT ”Slow Forever””

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *