Nu Spelas: KREATOR ”Dying Alive”

KREATOR är ju inte okända direkt, och veteraner i thrashens förlovade branch, det vet du ju. Du vet ju också att de är riktigt bra live, och att de sparkade arsel i samband med Skogsröjet i Rejmyre tidigare i somrar, right? Min WeRock-kollega Amelie skrev en bra recension av deras spelning för Gaffas räkning där jag fick en liten aha-upplevelse: det är live man egentligen ska uppleva och se KREATOR för att förstå storheten med det bandet. När de får köra all rök, all konfetti, alla poser samtidigt som de river av den ena guldlåten efgter den andra i en form av greatest hits-version med påkostat och bra ljud. KREATOR är ett stort namn, och de tar med sig rejäla funktioner så det blir jäkligt bra. På skiva kanske man dessutom kan vara lite ojämna avseende låtmaterialet, och det försvinner ju lite när de kan plocka de bästa spåren från sina 14 plattor. Den upplevelsen kan man nästan få om man lyssnar på den här given, ”Dying Alive”. Den kom ju innan 2017 års ”Gods Of Violence”, så bandet får plocka från 13 fullängdare istället för 14, men det är ju petitesser i sammanhanget.

Det här är dessutom en av mina absoluta favoritplattor att ha som sällskap när man tränar. Det svänger, det smattras, det är bra låtar, det är bra driv och det är så långt och håller så bra kvalitet att man inte tröttnar. Och så är det lite charmigt att mellansnacket är på tyska, kan jag tycka. Det känns skönt genuint.

Däremot har jag fortfarande svårt för bandets visuella koncept. Omslag, merch – allt är för blaffigt och kladdigt kan jag tycka, och trots att jag verkligen diggar KREATOR numera så har jag extremt svårt att se mig själv i en sits där jag kränger på mig en tischa från dem.

Yes. Call me fåfäng men jag tar inte riktigt på mig vad som helst – trots att det finns en del i merchskåpet som inte är direkt vackert…skulle vara som träningströja kanske? Oavsett, det här är en skiva som vevas nu, och som jag gärna använder för att se tillbaka på sommaren med. Bra skit!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *