Nu Rejer vi!

Vänner – det är dags för Skogsröjet i Rejmyre, och vi har med oss över 15 000 liter öl för att bidra till rätt stämning (!!) till musiken och festivalstämningen. Redan på torsdagen kan man ta del av förfesten om man vill (riktigt bra uppställning för en gratis extrakväll måste jag säga, såväl EVERGREY som QUIREBOYS är stabila, och BAD INFLUENCE är ett coverband av klass som verkligen kan sparka igång en festival), men det är såklart från och med helgen som den ”riktiga” festivalen börjar.

Förutom vår Rejmyre Pale Ale (du har väl läst Stannes recension av den?) så har du en del riktiga toppar att ta del av i år. Förra året var det ju YNGWIE MALMSTEEN som var den stora grejen, tillsammans såklart med SAXON (hmm… ni kan ju fundera på om det var startskottet till vårt samarbete med det bandet… hehe). I år fortsätter festivalen med lite samma inriktning på klassisk hårdrock och heavy metal, där DEE SNIDER (du vet, han som en gång hade världens lockigaste hår i TWISTED SISTER?), HAMMERFALL och UDO DIRKSCHNEIDER (den lille tysken från ACCEPT). Men. jag tänkte att vi skulle kolla lite på vad som bjuds i övrigt. Längre ner på promoaffischen.

Där ser du en del gömda pärlor.

STEEL PANTHER är kanske inte helt politiskt korrekt såhär i kölvattnet av Metoo, men de bjuder på en show. Humor har de verkligen. MR BIG och DOKKEN drar ju upp nostalgikänslan till max, liksom för övrigt LEE AARON och ROBIN BECK för min del. DRAGONFORCE är snabb power metal, där håller jag väl istället FREEDOM CALL som troligare att göra ett riktigt bra gig. Bäst av alla dock? DANKO JONES. Det kan utlovas här och nu, redan innan festivalen startat. Det finns ingen som slår den akten när det gäller liveframträdande av alla namn på den här affischen!

De stora banden är bra bokningar för övrigt. HAMMERFALL och DIRKSCHNEIDER gör ju perfekt musik för festivaler – ganska trallvänliga, publikfriande hårdrocksanthems – och precis som mina vänner säger till mig säger jag nu till er: TWISTED SISTER var så mycket mer än We’re Not Gonna Take It och I Wanna Rock. DEE SNIDER är en renlevnadsmänniska som tagit hand om sig, och som har en djup låtskatt att gräva ur, så det kan nog bli riktigt bra. Är du där ska du inte missa den spelningen.

Och. Med det sagt. Visst lär den spelas – och visst lär du sjunga med.Nu Rejer vi. I Wanna Rock!

EDIT: Det har framkommit att ovanstående sammanfattning över artister är felaktig. Bl a saknas KREATOR (förmodligen festivalens bästa spelning och ett givet kap om du vill ta bra bilder!), PRETTY MAIDS (oj, jag älskar den gamla ”Jump The Gun”!), BULLET, LILLASYSTER, ENGEL, VOJD (senaste skivan är ju grym!) med flera. Värdelöst att missa, men ibland kan tydligen semestervärmen ta kål på den bäste…!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *