Skogsröjet Rejmyre Pale Ale avslutar Close-Up Magazine-testet

Såå… nu är vi alltså i slutet. Deppa inte, visst innebär det att vi mjölkat och njutit av Lars Martinssons fina dialog med Mikael Stanne under hela veckan och det inte blir mer nu, men det är ingen fara. Du kan alltid göra slag i saken och köpa ölen, senaste Close-Up Magazine och helt enkelt se om du själv tycker samma sak. Se där ett sommarnöje som inte går av för hackor! SAXON-ölen vi haft i veckan (Crusader Pilz, Thunderbolt ESB och Warrior IPA) är visserligen fortfarande på ingång på Systembolaget, men den här rackaren finns att beställa här och nu enligt detta:

SKOGSRÖJET REJMYRE PALE ALE, Heavy MetAle 5,2%

”Detta är en väldigt humlig IPA. Jättebra färg. Lite gräsig ton, ”dank” som det heter på fackspråk. OM jag hade beställt in en smakbricka – som jag har för vana att göra när jag går ut – så hade jag gärna beställt in ett stort glas av den här när brickan var slut. DARK TRANQUILLITY ska förresten börja på en ny öl i sommar som kommer ut på Systembolaget i oktober. Det blir en humlig västkust-IPA i samarbete med All In, igen, som sja heta Dank Tranquillity.

Detta är mer en eventöl än en bandöl. Du har säkert gömt folköl på platsen som är med i festivalens namn.

Skogsröjet? Coolt! Vi spelade faktiskt på Skogsröjet för fem år sen. Jag hade hela familjen med mig och det var första gången min dotter – som är fjorton nu – var med oss på ett festivalgig. Jag tror Dee Snider spelade också. Skogsröjet är ett litet och mysigt ställe med en kännbar, stor passion som genomsyrar arrangemanget. vi bodde över på en skola där eleverna hade byggt glasskulpturer som presenter till banden. Precis så ska en festival vara. Det är kanske därför Skogsröjet överlever när andra festiveler lägger ner. Den här ölen kommer sälja som smör där. Bryggeriet Heavy MetAle är verkligen bra.

Räknar jag rätt har vi tolv festivalgigs i sommar, bland annat på Roskilde för första gången. När vi spelade på Summer Breeze förra sommaren crowdsurfade jag hela vägen bort till ljudteknikern och tillbaka under ”Misery’s Crown”. Jag tror det var trettiofem tusen människor i publiken, och vakterna bar över mig över gångarna mellan sektionerna. Jag sjöng åt helvete, men det var väldigt kul. Det är inte helt lätt att sjunga till utljudet, som inte är helt synkat med medhörningen på scen. Det ligger ett klipp på YouTube.”

Klart det finns på YouTube, och eftersom vi har ynnesten att vara en website som kan bädda in saker ska vi utnyttja det. Kolla här, helt enkelt.

Vi är sådär smått chockade över hela den här kärleksbetygelsen. Att en så pass ölkunnnig lirare som Mikael Stanne ger så goda vitsord gör oss ödmjuka samtidigt som det ger malt i ryggen. Vi är på rätt väg, helt enkelt, och Skogsröjet Rejmyre Pale Ale hoppas vi att ni gillar allihop. I stora glas.  Och vi skicka lite av kärleken tillbaka, för vi gillar inte bara Close-Up Magazine.. vi gillar DARK TRANQUILLITY också. Speciellt live. Det är då de är som absolut bäst. Och vi, vi som dyker upp, vi bryr oss. Vi är inte förlorade till apatin. Fantastisk liveplatta, detta!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *