Mikael Stanne & Close-Up hyllar Saxon-bärsen!

Jajamen, Close-Up #208, Juli 2018, har landat i lådan hos alla prenumeranter oh finns snart i en handel nära dig. Som du förstår av omslagsbilden så finns det en artikel där DARK TRANQUILLITY’s Mikael Stanne recenserar hårdrocksöl. Varför Stanne? För att han är jävulskt insatt och intresserad – och givet kommer vi på Heavy MetAle göra vårt för att dessutom ge tillbaka hyllningen till bandet. För en hyllning slutar det som, utan att avslöja för mycket kan vi säga att det Stanne kommer att plussa för de olika ölen som finns med i testen. Och vi börjar… med SAXON. Så klart!

De här är de tre SAXON-bärsen vi fått med i testen, ochsom du ser verkar Stanne himself njuta av situationen. Dessutom har vi fått med vår Skogsröjet Rejmyra Pale Ale, och för att verkligen njuta av allt så får du hela paketet under denna Midsommarvecka. En om dagen. Med Rebelängelns twist, så du får musik till. Textewrna av Lars Martinsson på Close-Up. En riktig kung!

SAXON CRUSADER PILZ, 4,8%

”Klassisk tysk pils, men med snygg beska. Lite annorlund sötma och mer humlig än vanlig pils. Jävligt bra! Men det kan också vara för att jag är övertörstig.. Det blir Glenn Hysén betyg på allt kanske.”

Temperaturen i Mikael Stannes utrymmesekonomiskt inredda lägenhet i de gamla charmiga landshövdingekvarteren i Majorna är tryckande hög.

”Den här ölen passar SAXON – de är en sorts korsfarare som inte håller sig enbart hemma i England. Jättebra öl! Sådana här kan säkert Biff Byford dra i sig många av under en kväll. Jag skulle faktiskt hellre ha den här på fat än IRON MAIDENSs halvgoda ”The Trooper”. Men en synpunkt jag har är att de borde göra den här på halvlitersflaskor. Den här typen av öl är gjord för mängdkonsumtion. Lyssnar man på SAXON vill man dricka mycket och snabbt. Tyvärr har jag inte några SAXON-skivor på vinyl hemma, annars kunde vi testa hur rätt jag har i det.”

Ja. Precis! Enkel, klassisk pilsner med en tvist. För mängdkonsumtion. Imorgon kommer en ny öl som bedöms av Stanne, och givetvis kommer vi att spela en klassiker med bandet med tanke på ölens omslag, titelspåret på den fantastiska ”Crusader”…!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *