Rebellängeln Tipsar: SERPENT WARNING ”S/t”

Du vet AC/DC-låten If You Want Blood (You Got It)? Som ställer just den frågan? Den känns nästan aktuell. Fast den här gången ska vi säga: If You Want Doom – You’ve got It! Dessutom är det här en alldeles perfekt skiva att avsluta vårsäsongens Rebellängeln Tipsar med. Varför?
1) Det är ett löfte som undertecknad gett er. Länge sen, men ändå… löften är till för att hållas.
2) Kanske är doom det ultimata sättet att hålla de där otäcka sommarkänslorna borta. De där som kanske kan få dig att lite förvirrat ratta in Mix Megapol eller Rix FM  samtidigt som du glassar i solen. De behöver bekämpas så att du håller den eländiga fanan högt. Så.. till din hjälp kommer alltså SERPENT WARNING från Finland. Doom av allra finaste sort – se där det perfekta botemedlet mot en massa onödigt sprittande sommarkänslor, och något som kan få dig att redan nu längta efter hösten!
Detta självbetitlade album innehåller 6 låtar där i stort sett alla klockar in mellan 6 och 9 minuter. Från start med Evil River till slutet med Ceremonies Of The Sun är det ganska lättlyssnad doom i rakt nedstigande led från mästarna BLACK SABBATH. Riffet är i centrum, känslan är viktig. Lättlyssnad doom, alltså!
Beyond The Wisdom, Luna, titelspåret Serpent Warning, Thousand Names… vrid upp volymen på det här och digga. Det är kanske inte det mest polerade du har hört i ditt liv, men det kommer från hjärtat. Och det svänger.

Bandet består av Antti Koponen och Marko Purhonen på gitarr, Jussi Kotilainen på bas, Kristian Lindberg på trummor och Jimi Lehtojoki på sång om man kollar på Meta Archives, men på den här plattan är det en kvartett som spelar – och den som sjunger är Samuli Pesonen. På skivan har man bara en gitarrist, och jag tycker det funkar fint ändå. Dessutom ser hela bandet sjukt nördiga ut på promobilden – det är hög hatt, SAINT VITUS-tshirt eller munkkåpa helt utan någon som helst samordning eller tanke. Huller om buller, lite som musikens tillkomst tänker jag. Äkta. Med skillnaden att där bandets utseende kanske ser  lite taffliga och lökiga ut och musiken är det inte.
Svart sommar på er. Doom! 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *