Mikael Stanne dricker Saxon Thunderbolt ESB

Så, du vet att Heavy MetAle har med ett knippe bärs i nya Close-Up Magazine, där DARK TRANQUILLITY blindtestar sig framåt, och att vi här kör en kavalkad av de omdömen som föll, right? Igår debuten med Saxon Crusader Pilz, idag Saxon Thunderbolt ESB. Texten från Close-Up Magazine från en av deras bästa skribenter Lars Martinsson, en av de där man kan lita på när han anger sin årsbästalista (eller, för den delen, när han skapar musik i VAMPIRE!), men som vanligt twistar vi till det lite här. Enjoy..!

Saxon Thunderbolt ESB, Heavy MetAle 5,4%

Mikael Stanne doftar entusiastiskt i glaset.

”Den här ser ut och luktar lite mer smakrikt och känns ganska brittisk. Hade det här varit en SAXON-öl snarare än den förra hade jag inte blivit det minsta överraskad. Lite honungsmelonfeeling. Välbryggd, med en lätt jäston i… Caramelmalt… Sjukt snygg. Jävligt god bira!

”Jävligt god bira” är ett Glenn Hysén-citat. Han var med i ett öltest i någon kvällstidning en gång där han sa samma sak om alla tio sorterna. Det värsta var Kilkenny, det gillade han inte riktigt: de är mörka och konstiga”. Tydligen hade han druckit sådana efter någon landslagsmatch i England.”

Vad gissar du för band?

”Upplevelsen är väldigt brittisk, så något lite äldre band. Jag skulle gissa på SAXON, men det är klart det inte är det. Det är SAXON igen? Fan vad bra jag är. Det här är en klassiks ESB med låg kolsyra som smakar rätt svagt. 5,4%? Det var ändå oväntat starkt.

Ska sanningen fram har jag aldrig lyssnat på ”Thunderbolt”-plattan med SAXON. Men jag brukar lyssna efter när det kommer en ny skiva, och mest konstatera att det låter som vanligt.”

Har du varit på Vickie’s i Landala? De har Fuller’s ESB på fat för fyrtiosex kronor halvlitern.

Det låter bra. den här ölen är regelrätt. Det är sånt jag uppskattar efter att jag har bryggt en massa konstig trippel-IPA själv. Precis som SAXON är detta bra hantverk. Till skillnad från den förra ölen behöver den inte vara iskall för att komma till sin rätt.

Ja – vi tackar såklart allra ödmjukast, och konstaterar egentligen ett par saker omedelbart:

  1. Du behöver såklart köpa Close-Up Magazine så du får läsa om alla de olika öl som testas, och se alla bilder. Prenumeration rockar mest, men ett lösnummer är ju aldrig fel!
  2. Stanne: kolla in recensionen av senaste plattan ”Thunderbolt” här – sen är det faktiskt dags att lyssna!
  3. Häng kvar. Vi har inte bara en, utan två bärs att avverka under veckan.
  4. Slappna av– och njut. För som vanligt spelar vi musik när det ska snackas öl, och då blir det (givetvis) ett smakprov från just senaste plattan…

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *