Recension: VAMPIRE ”With Primeval Force”

Svenska okändisbandet av kändisar (flera av de anonyma medlemmarna är skribenter inom branschen, exempelvis på Close-Up Magazine) VAMPIRE släpper sin andra platta – och herrejistanes, vad man gått framåt! Den självbetitlade debuten var bra och relativt rättfram ”källardöds” som fyllde sitt syfte, men den framstår i jämförelse med ”With Primeval Force” som rentav banal. Där samtliga effekter genomfördes med enbart hammare så besitter bandet en nu en hel verktygslåda och kan därav begagna sig av allehanda olika vägar för att nå till önskat mål. Dessutom tycker jag att det märks att VAMPIRE spelat en del live med TRIBULATION, och det är inte utan att det ekar en del av utmärkta ”Children Of The Night” här. Det är förstås enbart av godo!

Inledningen av skivan är extremt stark. Duon Knights Of The Burning Crypt och He Who Speaks är knäckande svängiga och bra, och bevisar att bandet kan skriva bra låtar samtidigt som de blivit bredare än den tdigare nämnda klassiska dödsen. Detta luktar ohelig mix av black metal, thrash och ren rock’n’roll, och kanske är det precis därför jag tänker på ett band som TRIBULATION? Man gör liksom sina egna konventioner, utan att för den skulle kliva utanför genrens ramar. Rätt häftigt. Totalt får man 9 spår med namn som Ghoul Wind, Initiation Rite, Metamorphosis, Skull Prayer och Midnight Trial. Allra bäst är antagligen Revenants som breder ut sig ungefär i mitten av skivan likt ett majestätiskt centerstycke. Där och då – vid varenda lyssning – blir det alldeles uppenbart att ”With Primeval Force” är en skiva som är av rätta virket. Den kommer så gott som garanterat att återfinnas på kommande årsbästalista, och det är en skiva som man nästan genast känner att man kommer att lyssna mycket på.

Eftersom bandet har de kopplingar man har avseende medlemmar så drar de dessutom stora medias intresser när det gäller recensioner, långt bortom vad ett litet band i en obskyr genre borde göra. därför avslutar vi denna recension lite osedvanligt – med ett knippe länkar till andra, mer bevandrade och etablerade skribenters alster. Håll till godo…

Angry Metal Guy recenserar skivan på detta sätt, DN delar ut en betygsfyra och Nöjesguiden säger så här och delar ut ett leende.

VAMPIRE ”With Primeval Force” = 4/5. Mycket bra. Du behöver detta!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *