Rebellängeln Tipsar: DOCTOR SMOKE ”The Witching Hour”

Ibland är det enkla det bästa. Det okomplicerade, oförställda och ”pang-på-saken”-sättet att närma sig saker.
Ungefär 10 sekunder in på öppningslåten The Willow så vet du exakt hur resten av ”The Witching Hour” låter – och är nöjd med det. Den enda eventuella överraskning som döljer sig kan väl sägas vara sången från Matt Tluchowksi, den är mer distad än vad som kanske är vanligt och kanske kan sägas krävas lite tillvänjning (ja, vi pratar alltså om att det behövs en halv låt eller så innan du inte reagerar på det och har vant sig).
Annars bjuder DOCTOR SMOKE på klassisk BLACK SABBATH-svängig rock’n’roll som fäster sig direkt i hjärnbarken. Låtarna heter saker som Evil Man, The Toll (med en avancerad refräng som ”Pay the Toll, Sell Your Soul”), From Hell, Permament Night och This Final Hour – och de låter exakt lika som de är döpta. På ett bra sätt. Det som skiljer dem är hur djupt de är doppade i doom-sjön, då ett spår som The Seeker är långsammare och tyngre än exempelvis öppningsspåret. Det finns dessutom två riktiga kanonlåtar på plattan, Blood And Whiskey samt Faces In The Fog. Den första har en refräng – antagligen ofrivilligt men i alla fall – påminner mig väldigt mycket om angreppssättet som GHOST har i sina låtar, det svänger och är allsångsvänligt så det är nästan löjligt (till och med under gitarrsolot vill man skaka skalle och dansa runt för att det är sånt groove!), medan den sistnämnda nog är min favorit på plattan och den mest helgjutna låten.

Kort sagt – det må vara jäkligt rättfram i all sin enkelhet, men det är jäkligt bra.

DOCTOR SMOKE är ett band som jag hade noll koll på innan jag chansköpte plattan (faktiskt på grund av omslaget till stor del, du vet det där med skivomslag som luras… det här var inte det, det ser ut som det låter). Förutom nämnde sångaren/gitarristen Matt Tluchowski så består bandet av Steve Lehocky på gitarr, Cody Cooke (bas och extra sång) samt Dave Trikones på trummor. ”The Witching Hour” är Ohiokvartettens debutplatta, utgiven på för mig rätt okända Toem Cat Records, och mitt exemplar är numrerat till 308 av totalt 1 000. Baksidan pryds av bandmedlemmarnas huvuden mot mörk bakgrund.
Enkelt.
Precis som musiken.

Gillar du hårdrock som luktar rök, BLACK SABBATH och 70-tal? Där riffet är det som driver låten tillsammans med fästande och bra refränger och ett sjuhelsikes sväng?
I så fall är det här Tipset klockrent för dig, för det är en kanonplatta i det gebitet.
DOCTOR SMOKE ”The Witching Hour” kan rentav bli din nya favorit, i all sin enkelhet!

2 reaktioner på ”Rebellängeln Tipsar: DOCTOR SMOKE ”The Witching Hour””

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *