Så j-a bra: HYPERION ”Seriphical Euphony”

Du vet hur det är ibland, när man förstår att en skiva är sådär bra att man liksom har svårt att slita sig?

Så är det med den här. Erik Molnar & Mikael Malm på gitarr, Anders Peterson på trummor & keyboards, Raul Vicente på bas, Harry Lauraéus på sång kanske inte så låter sådär vansinnigt exotiskt när du ser det utskrivet på papper, men de bildar tillsammans HYPERION, och deras debut ”Seriphical Euphony” är något rent för jävla välskrivet och genomarbetat. Detta är symfonisk och melodiös black metal som ibland gränsar åt dödshållet (jo, ibland kan man tänka på exempelvis DIMMU BORGIR, medan annat drar mot DISSECTION), och det är precis en sån där skiva som är just svår att slita sig från.

Jag fick hem mitt exemplar idag, men har haft den rullande på YouTube ett bra tag, och det är rätt enkelt att konstatera: hej årsbästalistan 2016 vad det lider – och hej Rebellängeln Tipsar så småningom. Så bra är det, och precis som alltid med bra musik gäller egentligen bara en sak… pay it forward.

Vassegod. Det här kommer vara ditt soundtrack för en rätt bra tid framöver om du gillar din musik lite våldsammare!

1 reaktion på ”Så j-a bra: HYPERION ”Seriphical Euphony””

  1. Riktigt bra skiva. Kommer inte ihåg var jag fick nys om den (Angrymetalguy kanske?) men köpte den direkt på releasedagen och det har jag inte ångrat.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *