Rebellängeln Tipsar: KRYPTOS ”Burn Up The Night”

Ibland är det där med Tipsandet enkelt. Att plocka fram en skiva som kanske inte är allmänt känd eller lyckats nå dte stora genomslaget här i Sverige, men som ändå är av alldeles utmärkt kvalitet, av sådan klass att varenda mottagare av ens tips helt enkelt faller till föga och inser de stora i skivan i fråga. ”Burn Up The Night” med KRYPTOS är en sådan, och trots att det är från föga stora heavy metal-landet Indien så känns prick allt med detta gäng helt jäkla metal. Det räcker med ett par minuter med den här plattan så ser man liksom bilder av jeansvästar, nitläder och lurvigt hårdrockshår framför sina ögon. Dubble fingrar i luften, och ord som ”metal”, ”steel”, ”blood” och ”thrash” ligger och puttrar på tungan. Detta är inte bara en skiva som nått otroligt och oväntat högt upp på Årsbästalistan för 2016, det är också en skiva som spelats rent av löjligt mycket av eder Rebellängel.
Anledningen är enkel.
Detta är 9 låtar som är så jävla bra att jag nästa kissar ner mig av lycka.

Blackstar Horizon inleder. Vilken start.
Full Throttle, med det där drivet. Jävla allsångslåt.
The Summonig är det ”episka” låten. Nåja, allt är relativt…!
Into Elysium har ett skönt häng.
One Shot To Kill är en av plattans rakaste och bästa spår. Grymt riff.
Waverider med sitt driv.
Prepare To Strike bjuder på skönt sväng.
Burn Up The Night avslutar på allra bästa sätt, som titellåt är det dessutom skivans starkaste spår.


Mina kontakter med bandet antyder dessutom att de dels lever sin image (total metal), och att de har en hel del humor. Det är alltid bra för band som går all-in. så att säga. Bandet i sig är från Bangalore, och består av framförallt av Nothan Lewis som hanterat sång och gitarr sen starten (”Burn Up The Night” är bandets fjärde platta!), Ganesh Krishnaswamy som förr hanterade sång men nu bara lirar bas, Rohit Chaturvedi på gitarr och Anthony Hoover på trummor. KRYPTOS är ett gäng som du aldrig kommer att släppa om du väl startat ett förhållande med dem, ”Burn Up The Night” är en sån där platta som du i sin tur kommer tipsa vidare om.
Hur det då låter?
Egentligen är det förstås bäst om du lyssnar själv, men ska man ge sig på en beskrivning i ord av hur det soniska uttrycket lyder så antar jag att man skulle säga att det är som om JUDAS PRIEST mött MEGADETH och de fått ett smutsigt kärleksbarn som önskade att det var IMMORTAL. Typ. Oefterhärmerligt, alltså, och väldigt väldigt bra. 
Mängden kommentarer och reaktioner som folk på mitt jobb eller annorstädes lämnat efter att stiftat bekantskap med KRYPTOS varierar från ”kärleks-smileys” till rena glädjeyranden.
Jag?
Jag fick tipset i min tur. Av kompisen R2.
Det är jag glad över, och passar gärna ”Burn Up The Night” vidare. Gör det du med!
 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *