Rebellängeln Tipsar: LORD FOWL ”Moon Queen”

I detta Tips ska vi prata om LORD FOWL och deras alldeles utmärkta rock’n’roll-alster ”Moon Queen”, men innan vi gör det måste vi prata om skivbolaget bakom, samt vatten.
Alldeles för mycket. På fel ställe.

Small Stone Recordings är nämligen ett av de trevligare och mer öppenhjärtiga bolagen som undertecknad (hobbyskribent med begränsade talanger, boende i den kalla nord) stött på. I dessa digitala tider är skivbolagen benägna att dela ut promos som filer som laddas ner, och synnerligen restriktiva med fysiska exemplar. Det är helt förståeligt, det kostar förstås en oändlig massa pengar att göra så, men länge länge var Small Stones Recordings ett undantag från den regeln. Det har ramlat ner ett par oannonserade paket med godsaker i min brevlåda där just detta skivbolag varit avsändaren.
Under hösten/sensommaren 2014 drabbades bolaget dock av en riktig kalldusch.
Det regnade i Detroitområdet där man har sitt säte. Kraftigt.
Och det regnade in.
Titta på de här bilderna så ser du hur kontoret såg ut, och inse att Scott Hamilton – mannen bakom bolaget – hamnade i en jäkla knipa.
Utrustning, material – hela jäkla hjärtat på det lilla charmiga skivbolaget rakt i drickat. Bokstavligen. Kampanjer för att stötta upp gick igång, och jag hoppas att det där inte var knäcken för Small Stones Records.

Nå.

Själva skivan då. På den rockar nämligen jänkarna LORD FOWL stjärten av många, och det här är en sån där skiva som ligger i gränslandet mellan hårdrock och hårdare rock. Låtarna kan balansera på vardera sidan om det tunna strecket, men alltid levereras det med ett sväng som kanske bäst beskrivs med ett ord ur den engelska vokabulären: groove.
Det är inte bara låten som heter Touch Your Groove som har just det elementet, det är snarare ständigt närvarande när man spelar sig igenom hårdare mackor som det inledande titelspåret, Streets Of Evermore (med en refräng att döda för) eller glassigare nummer som The Queen Is Not Impressed. Överlag är det en sån där skiva som är rätt varierad men ändå alltid helt tydligt från samma band eftersom man sätter sin egen prägel på låtarna.

Bandet består av gitarristerna & sångarna Mike Pellegrino och Vechel Jaynes, trummisen Don Freeman och bassisten Jon Conine, och samtliga herrar är begåvade och samspelade.
Det låter, kort sagt, jäkligt bra, och ”Moon Queen” är inte bara en skiva med ganska häftigt omslag, det är också ett alldeles utmärkt Tips.
Många av er har säkert inte koll på dem sedan innan – och ni som har det kommer att ge tummen upp för detta som Tips.
Kort sagt.
Låt LORD FOWL leda dig till groovet!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *