Rebellängeln Tipsar: ONTBORG ”Within The Depths Of Oblivion”

Tillåt mig presentera: en av de bästa dödsmetallskivorna 2019. Förmodligen den bästa om du letar efter svärtad döds som ligger i skarven mot black metal och återskapar det klassiska svenska soundet från fordom, typ  DISSECTION, DISMEMBER. Fan, tillåt mig presentera en av 2019 års bästa skivor överhuvudtaget, och du ska inte låta dig luras av att bandets namn blir en aning töntigt om man ser det med svenska språket som utgångspunkt – det här gänget är nämligen från Italien, och de gör ”vår grej” bättre än vi gör det själva numera.
”Within The Depths Of Oblivion” är en helgjuten skiva från start till mål, och det är ett alldeles givet Tips såhär i uppstarten av höstsäsongen på Rebellängel Tipsar. Kanske (sannolikt) har du inte koll på plattan tidigare, och sannolikt (garanterat) kommer du älska den om du gillar döds och ger den en chans.
Bandet själva beskriver sig som ”melodic death” och frontas av Lukas Flarer (gitarr och sång). Han har med sig brorsan (gissar jag…) Christopher Flarer på trummor, Florian på gitarr och Harry Klenk på bas. Ett par av dem ser ut att ha ett förflutet i VOICES OF DECAY och GRAVEWORM ifall du diggar detta och vill gräva vidare, men ”Within The Depths Of Oblivion” är debuten med ONTBORG.
Och vilken debut sen.
Gosse, när man öppnar en platta med Living Is A Torture följt av titelspåret och sen Entwined In Darkness… och allt bara visar sig vara en förrätt till nästa sektion med exempelvis A Storm Breaks The Silence och Snow Of Lethe? Då är Rebellängeln på vippen att trycka ur sig en massa hjärt-emojis till höger och vänster. 
Det är så bra att man nästan svimmar stundtals.
Och lik förbannat var jag ytterst nära att missa den här plattan!

Det var Linus på Sound Pollution (se där en affär du med fördel ska följa på exempelvis Facebook för att få ständiga pärlor serverade) som körde just A Storm Breaks The Silence som godmorgonhälsning någon gång under senvåren, och det satt ju som en fläskläpp på en MMA-fighter. 
Nå – slutsnackat för den här gången känner jag, för här är det bäst att låta musiken tala.
ONTBORG. ”Within The Depths Of Oblivion”. 
Dyrka! 

2 reaktioner på ”Rebellängeln Tipsar: ONTBORG ”Within The Depths Of Oblivion””

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *