Roadkill!

Var sommaren dyr? Det var den för mig. Kändes som om det sprutade ut pengar, och dessutom ser ju skivsläppen i september och oktober ut som om de kommer att gräva rejäla hål i plånboken (värt det såklart, men i alla fall…).

Då är det tur att det kommer ett riktigt bra tips från din favoritängel här: Road Kill.

Eller, egentligen är det ju inte jag som kommer med tipset, utan författarna Jonas Elmlund, Sofie Ek och Johan Witt som skapat en mycket rolig bok i ämnet om hur man dödar sin mat med bil och sedan äter den, komplett med recept och allt. Och det låter ju som ett sätt att dryga ut matkassan med, eller hur? Framförallt: det är otroligt roligt att läsa de fiktiva intervjuerna, finurligheterna och den underfundiga humorn och de totalt galna (men till synes seriösa) recepten. Nedan lite smakprov från boken, med min mobilkamera så att du vet att det här är ett givet köp. Läs gärna till exempel noga på styckningsschemat!

 

”Från grill till grill”…! Erkänn att det är en rolig mening i en bok som är en ”kulinarisk streetfoodresa”? Eller ett styckningsschema som lyder ”huvud – axlar  – knä – tå”, med tydlig hänvisning till den gamla barnramsan?

Lyckligtvis finns dessutom det perfekta soundtracket i skivhyllan, THE HAUNTED och deras lysande live ”Road Kill”, inspelad i Holland och till min personliga glädje med Peter Dolving på sång. Jag föredrar hans insatser i THE HAUNTED fram Marcos utan att ha något mer att luta mig mot än personlig smak. Bra låtmaterial (kanske då speciellt om man gillar Dolvings insatser i bandet) och såklart ett helvetes sväng när strängbändarna består av bröderna Björler och Jensen. Fattas bara att du slår upp en bra bärs, tar fram ett fat gravad räv eller grävling black & white medan du diggar och väntar på nästa löning..!

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *