Rebellängeln Tipsar: THIS GIFT IS A CURSE ”I, Gvilt Bearer”

Det är som en skräckfilm, litegrann.
Obehagligt och lockande på samma gång.
THIS GIFT IS A CURSE har med plattan ”I, Gvilt Bearer” skapat en skiva som låter i stort sett precis som omslaget.
Som om någon galning står i skogen med bar överkropp och håller upp ett avhugget gethuvud medan blodet rinner – och att det är normaltillståndet.
Jag recenserade skivan för Werocks räkning 2012, och fortfarande ger den mig samma märkliga känsla av lika delar fascination och krypande obehag när jag spelar den.
Sällan har jag stött på en skiva som lämpar sig så bra för närapå klaustrofobisk lyssning, i lurar och ensamhet.
Då blommar vansinnet ut med full kraft.
Musikaliskt är det en häxblandning av black metal, sludge och allsköns metal, och som du kanske förstår vid det här laget så detta inte bara en skiva som lämpar sig alldeles utmärkt som tips i novembermörkret, det är även en skiva som kräver en del tillvänjning och tid för att allt ska falla på plats.
Själv delade jag ut en relativt svag betygssjua när det begav sig, men med tiden har den här plattan vuxit.
Fortfarande är mitt favoritspår The Sound Of Broken Bells, men jag uppskattar övriga låtar mer nu (läs recensionen tycker jag, om du vill ha mer kött på benen om namn och vad de heter). Om det sen har mer med denna passande årstid än med min tillvänjning att göra ska vi kanske inte gå närmare in på – klart är i alla fall att detta är sjuhelsickes resa.

Intensivt.
Säreget.
Och just lika delar lockande och obehagligt.

”I, Gvilt Bearer” finns på Spotify (eller längst ner i deta tips) och mitt bästa råd är att lyssna där, trots mitt varningens finger om att det kanske inte passar alla. Du borde ändå lyssna på det, om inte annat för att detta är ett helt eget musikaliskt uttryck.
Dessutom är bandnamnet ganska bra i sin tveeggade finurlighet.
Den här gåvan är en förbannelse.
THIS GIFT IS A CURSE.

Så avslutar man, tycker jag, på ett bra sätt en novembermånad för Tipsandet, där temat var skivor som passar till det nordiska mörkret som är på oss.
Med lika delar fascination och obehag…

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *