Rebellängeln Tipsar: TROLL ”S/t”

Den här veckan ska Rebellängeln Tipsar hylla Er.
Ni som läser, skriver kommentarer och peppar. Som alltid har ett tips eller två i bakfickan till undertecknad, och som faktiskt är anledningen till att den här bloggen i allmänhet – och Tips-serien i synnerhet – har levt så pass länge. (Jo.. .med gamla Metalbloggen som föregångare så närmar vi oss faktiskt 10 år nu, helt galet när man tänker på det!) Speciellt knepigt kan det vara när det är ”downs” i livet, eller när pressen från yrkesliv och vardagspussel är extra pressande, men på något sätt har det funkat. Och vem vet, det är väl inte möjligt att det gjort det lättare att klara personligt tuffa perioder också? Just den här skivan är det trogne läsaren Jocke som pushat i nävarna på mig, faktiskt såväl digitalt som fyiskt då han köpt hem ett par exemplar från Shadow Kingdom Records och gav ett till mig. (På spelningen med BATUSHKA, om vi ska vara detaljerade!). Otroligt tacksamt – men jag vill vara tydlig och säga att ni är massor med Tipsare och folk som förgyller livet för en amatörbloggare som undertecknad. TACK.

TROLL då. Från USA, och denna självbetitlade debutskiva är rätt rakt på sak. Man lägger sig i en mix av BLACK SABBATH och gamla klassiska heavy metal-akter med känsla från ALICE IN CHAINS. Låtarna är fem till antalet:

  1. The Summoning/Troll
  2. The Witch
  3. An Eternal Haunting
  4. Infinite Death
  5. Savage Thunder

Samtliga spår tillåts ta lite tid på sig, så totalt får man en skiva med speltid på runt 35 minuter, och det är alldeles lagom tycker jag. Det är doomigt, med fokus på känsla, och istället för att driva upp tempot så låter man såväl låtar som riff få utveckla sig som det behövs. Bandet tackar i konvolutet ”marijuana, death, sorrow and doom. Black Sabbath, our vans…” med mera, och jag tycker nästan det säger mer än ala ord jag kan få ur mig om plattan i sig.
Det viktigaste? 
Att det är bra. Det här är en sån där skiva som liksom biter sig fast när den väl börjat rulla. Och dessutom kommer den för alltid att påminna mig om vilken ynnest det är att få så mycket bra tips och peppningar från alla er som följer med och läser! 

1 reaktion på ”Rebellängeln Tipsar: TROLL ”S/t””

  1. En fantastisk platta. Jag bara älskar den. Trolls andra platta ska komma ut i höst. The Legendmaster…

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *