Nu Spelas: GHOST ”Prequelle”

Idag släpps den skiva som kanske är mest hypad av alla: GHOST ”Prequelle”. Jag har dragit den 2-3 varv så här på morgonen, och planerar att lyssna på den några vändor till innan det är dags att nanna kudden. Eller, hade i alla fall tänkt det innan jag började lyssna. Efter första varvet var nämligen besvikelsen stor. Spontana tanken: No Killers, Just Fillers. Tar man bort singeln Rats så står man kvar med en högst medioker skiva bestående av enbart utfyllnad. Andra varvet lättade väl upp stämningen lite (exempelvis är ju Dance Macabre och Witch Image inte helt usla), men vi får väl se om det tar sig. Med tanke på hur förra plattan ”Meliora” smällde in ett högt betyg så är det här nog ändå ett par snäpp ner. Som Aftonbladet skriver: de lever inte upp till hypen. Tycker jag. I alla fall än så länge.

Man vet ändå att det här kommer vara en ”snackis-skiva”. Gissningsvis delar den den hårdrockarna i två, de som älskar den och de som inte lyssnar alls på den. Och jag tror inte att det har speciellt mycket att göra med att masken fallit, utan soundet på plattan. Mer pop och ballad, mindre distinkt hårdrock.

Så. Vad tycker du om ”Prequelle”?

4 reaktioner på ”Nu Spelas: GHOST ”Prequelle””

  1. Hade inga förväntningar alls. Brukar bli så när en skiva tokhypas – då förhåller jag mig oftast lätt skeptisk. Här finns några verkligt bra låtar: Rats, Miasma – jag har alltid gillat Ghosts instrumentella låtar. Den här kan vara deras mest episka – Faith, Dance Macabre och Witch Image är trevliga att lyssna på. Men den klår inte Meliora. Ändå klart lyssningsvärd.

    1. Chief Rebel Angel

      Smaken äro olika. Jag tycker GHOST är som sämst när de är instrumentala och episka. 🙂

  2. Är en av dom som inte lyssnar alls. Rats var helt ointressant och inget som lockade till mer lyssning så jag hoppar med glädje över Ghost och spisar nya Lik istället.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *