Recension: AMOK ”Somewhere In The West”

Gillar du thrash?

Saknar du ANTHRAX, kanske främst från slutet av 80-talet och när man nosar på 90-talet i form av skivor som ”Among The Living” (-87), ”State Of Euphoria” (-88) och ”Persistence Of Time” (-90)?

I så fall ska du spetsa öronen nu, för skotska AMOK kommer med andra given ”Somewhere In The West” till undsättning.

Namnet känns som en nickning till KREATOR och deras ”Amok Run” (från ”Hordes Of Chaos”,2009, och jag har i alla fall svårt att inte stundtals vilja nynna vidare på just den låten) men även om det finns influenser från de tyska thrashveteranerna så är det just ANTHRAX som känns som ledstjärnan.

Låtstrukturer, melodislingor, sångslingor, riff – rubbet påminner om jänkarnas storhetstid.

Den här skivan kom egentligen förra året, 2013, men jag har fått den precis nyligen i samband med samarbetet med Metal Detector Music Promotion som tidigare också resulterat i STONE MAGNUM-recensionen, och då tänkte jag att även om det kanske inte är helt superaktuellt längre så är det en typ av platta som kanske kan falla ganska många av bloggens läsare i smaken, så vi kör ändå.

Du får gilla läget!

Bandet består av detta glada gäng:

AMOK

Stephen Matulevicze – Vocals

Calum Henderson – Guitar

Greg Corlett – Guitar

Keith Henderson – Bass

Matt Storry – Drums

  …och det man kan säga är att det väl är kombinationen som gör det bra.

Ingen av dem sticker ut som briljanta på egen hand, men som ett lag blir det väldigt väl komponerat. Gitarrspelet är habilt, men flätar en fin riffmatta över trumsmattrandet och basgångarna. Sången är – precis som jag tycker gäller för ett band som ANTHRAX med Belladonna bakom micken – snarare passande än riktigt bra. 

Men det funkar, och det är ju huvudsaken.

Det passar väl till musiken.

Låtmaterialet är genomgående ganska jämnt. Bäst är trion Make Time To Kill Time, Cover Your Tracks och titelspåret Somewhere In The West.

Då svänger detta riktigt jäkla bra.

På det hela taget kommer antagligen din uppskattning av skivan på hur du håller den här typen av klassisk thrash. Gillar du det så är detta ett riktigt bra tips.

Bästa Spår: Titelspåret. Tror jag. Men det finns som sagt i alla fall 3 riktigt hejiga bitar…

Betygsmässigt så kommer jag lite trist att lägga detta på en klassisk betygstrea. 

Det beror inte på att bandet förtjänar ett medelbetyg (även om 3 i min bok betyder ”bra”), utan snarare på att jag ju gillar thrash… men just den här typen, ”Anthrax-thrashen”, är inte riktigt min favorit av de olika dialekterna som finns. I skrivande stund finns tyvärr inte musiken tillgänglig via Spotify, så du får leta reda på lite smakprov på annat sätt!

 

AMOK ”Somewhere In The West” – 3  

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *