Recension: ASTROPHOBOS ”Malice Of Antiquity”

Stockholmstrion ASTROPHOBOS släpper andra plattan ”Malice Of Antiquity”, och genast kan man konstatera ett par saker:

  1. Att det är bra är ingen överraskning direkt. Förra given ”Remnants Of Forgotten Horrors” var ju helt enkelt lysande, och ger man ett black metal-band med den här potensen tid att låta kreativiteten flöda får man resultat. Från det att Mikael Broman (sång och bas) tar sats och väser igång skivan med dess titelspår till dess att sista episka Imperator Noctis klingar ut är det här en närmast felfri resa.
  2. En platta av det här slaget – med fokus på melodi och riff – som släpps i början av året och därmed har bra med tid att sätta sig ocjh växa kommer bli svår att rubba när det väl är dags att sätta ihop en årsbästalista för 2019. Just det – den här plattan är så bra att det redan är dags att prata i de termerna, och hade detta varit en blogg som utnämnt ”Månadens Skiva” (som t ex Angry Metal Guy) så hade detta varit vinnaren för januari.
  3. Jävlar vilken black metal-hit Begotten In Black är! (Eller, som kompisen först läste – Bregott In Black!). Det är en låt man verkligen kan serielyssna på, och den blir nog fan bara bättre och bättre. Lyssna!

Så, med det ut värden, vad finns då att säga i övrigt? Exempelvis kan vi konstatera att det är en skiva som faktiskt inte har några svaga spår. Det finns toppar som nämnda Begotten In Black samt exempelvis Descending Shadows och The Summoning Call, men det sanna kännetecknet på en riktigt stark skiva är ju som bekant helheten – och här finns inga svaga stunder. Herrar Martin Andersson (gitarr), Jonas Ehlin (gitarr) och Mikael Broman (bas, sång) har snickrat ihop en stark helhet och levererar en fin produktion på det hela. Detta är en sån där skiva som antagligen hade varit en av de stora black metal-klassikerna om den kommit -92, och vi får väl se hur den bedöms i tidens backspegel om tjugo år. Betyget balanserar till max, och det är föga osannolikt att Rebellängeln vill göra en pudel och revidera betyget upppåt under året.

Mycket bra, ASTROPHOBOS!

ASTROPHOBOS ”Malice Of Antiquity” = 4/5. Mycket bra. Du behöver detta!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *