Rebellängeln Tipsar: BURNING WITCHES ”S/t”

Hårdrock som yrke? Det känns nästan lite så ibland när man kollar ytligt på en del band som dyker upp. Alla rätt avseende outfit, attityd och kunnande, men man kan få för sig att det liksom är ett steg bort från när en skivbolagsdirektör satte samman ett pojkband för att sjunga en stjärnproducents alster.
Men.
Det är fel. Det går inte att producera levande, riktigt bra heavy metal som kommer från hjärtat om det inte är äkta, och det är den här skivan. Faktum är att i stort sett varenda spår på debuten sparkar nästan alla låtar på uppföljaren ”Hexenhammer”, och det gör den här skivan till en ren fest för örat från start till mål. Kanske allra mest från start ändå, då öppningslåten Black Widow är en riktig stänkare, och en låt som undertecknad länge länge tänkte sig i platsen på Hårdrockskvälls ”Tvillinggitarrer”. Fullt ställ, ösiga gitarrer, bra sång och en refräng som fäster rent av löjligt hårt. Bra, eller hur? Följ sen upp det med dubbel-titelspåret (både gruppens namn och debutskivans namn är hämtat härifrån) Burning Witches, snygga episka Bloody Rose och Save Me
Jävligt bra. 
Och inte är det slut för det, för fellowship Schweiziska kvintetten BURNING WITCHES kokar mer soppa för den här plattan. Creatures Of The Night, We Eat Your Children, The Deathlist och sen en lyckad cover på JUDAS PRIEST Jawbreaker tar oss i mål, och det är ett jäkla driv hela vägen. Du kan faktiskt inte lyssna på den här plattan och inte digga med, eller komma på dig själv med att nynna på låtarna i efterhand!


Bandet då?
5 tjejer, det kan säkert vara såväl kul som tufft i hårdrocksvärlden. Jag tycker att de klarar det bra, och framförallt är jag förtjust i attityden i gitarrspelet från Sonia Nusselder och Romana Kalkuhl samt röstomfånget och glädjen i Serania Tellis röst. (Hela bandet här
Produktionen är fin, och det här är en finfin Rebellängeln Tipsar-skiva.
Den har säkert gått under radarn för flera av er.
Den har nåt år på nacken (släpptes 2017, men känslan är att bandet jobbat med de här låtarna sen starten 2015…).
Och, sist men inte minst: den har riktigt bra låtar som får dig som lyssnare att vilja återkomma till den om och om igen. 
BURNING WITCHES, baby!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *