Recension: BURNING WITCHES ”Hexenhammer”

Den här skivan var jag galet pepp på, så pass att jag la in en förhandsbeställning på den hos CDON och väntade nöjt på releasedagen i november. Varför? Jo, den sjävbetitlade debuten sparkar arsle och är ett stycke riktigt bra och smittande ösig klassisk heavy metal (se där ett Tips i vardande…!), och med uppföljaren har tjejerna kommit upp sig lite i smöret. Skivkontrakt med ett Nuclear Blast som satsar på marknadsföring och ett omslag av läcker sort. Vad kan gå fel, kan tänkas? DORO PESCH, flytta på dig!

Det finns bara ett problem egentligen. Själva låtmaterialet på ”Hexenhammer” är inte speciellt vasst. Attityden? Grym. Önskan att lira heavy metal med hjärtat? Finns där. Lyrik som rättfärdigar titlar med namn som Maiden Of Steel, Dead Ender, Possesion eller Executed? Hela skivan lång. Lägg sen på fem tjejer med bra koll på vad de håller på med (exempelvis har sångerskan Seraina Telli en bra pipa med både klös och känsla i) och man tycker att dessa schweizare borde vara hemma. Och ändå var min spontana tanke efter att ha smyglyssnat på plattan på Spotify (som vanligt var det typ två veckors försening på det fysiska exemplaret av skivan… vad är det för fel med den moderna skivdistributionen?) att avboka min beställning – för det här är inte så bra som jag trodde. Låtarna är helt enkelt inte så bra som föregångaren antyder. Eller låttitlarna för den delen.

Det går överlag på tomgång. Lords Of War är rätt okej. Open Your Mind är bästa låten, och det finns stundtals bra driv i Executed och Hexenhammer. Balladen Don’t Cry My Tears är väl fin, men det räcker inte på långt när. Dessutom avslutar bandet med att göra en lam version av Holy Diver, DIO’s gamla örhänge – det gör förstås inte att mungiporna åker extra uppåt.

Nä, dte här var en besvikelse oavsett om omslaget är läckert och jag gillar angreppssättet. Föregångaren får min röst alla dagar i veckan, och jag konstaterar att det härär en platta för de som redan gillar bandet.

BURNING WITCHES ”Hexenhammer” = 2/5. Godkänt. För fans och samlare

2 reaktioner på ”Recension: BURNING WITCHES ”Hexenhammer””

 1. Tråkigt att det inte höll hade sett fram emot albumet! Får väl bli ett inköp på rean då.
  Efter many ”Sleepless Nights” och tunga grubblerier är äntligen min 2018 årsbästa lista klar.

  Hur ser Heavymetal ale 2018 årsbästalista ut?
  (Vill du fördjupa, vältra och förlusta dig i banden på årsbästalistan? klicka då på mitt namn)

  1. Chief Rebel Angel

   …härligt med listan Seance, ska ta mig tid i julledigheten att djupa den. Årsbästalistan för Heavy metAle kommer som vanligt på Nyårsafton!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *