Okej – varför spelar jag aldrig METALLICA?

Sista november idag, och det är hög att adressera den här frågan nu. Du ser ju på högen av plattor, en fin samling av ett av hårdrockshistoriens största, bästa och viktigaste band: METALLICA. Just det, de som skapade ”Master Of Puppets” och ”Ride The Lightning”, dess mästerverk utan en enda död sekund i dem. Bandet som totalt förhäxade undertecknad med ”…And Justice For All” och sen försatte en hel värld i brand med sitt självbetitlade svarta album, den skivan som liksom sköt dem rakt ut i superstjärnehimlen. Bandet som – trots diverse missöden på vägen (du vet… ”LuLu”.. stämde sina fans för Napster-grejen… filmad psyko-analys…) faktiskt fortfarande är relevanta inte bara live, utan med nytt material i o m senaste ”Hardwired… To Self-Destruct”. Ja, det METALLICA som alltid är skitbra varenda gång du råkar höra dem på radion.

Så.

Vad faaaan spelar jag då aldrig det här bandet för längre? Har dem inte sparade i mitt Spotifybibliotek som byggts på med all möjlig.. skit… under året (på riktigt, det där är en annan sak vi kanske måste adressera, den här blandnigen av fantastiska tillägg och rent bajs som man lägger till på chans för att sen upptäcka att det var fruktansvärt – och sen glömmer man bort det, och så undrar man sen hur det gick till att GOUGE AWAY hamnat där..?). Och plockar ju aldrig fram METALLICAskivorna ur hyllan. Fan, de stod t o m i oordning kronologiskt när de skulle plockas fram för bilden du ser här!

Är det för att jag är less? Knappast. För att man kan känna att det här bandet har lite av en attityd, eller att de gjort sämre plattor bland allt guld? Kanske. Men vaddå, vilket band har inte det över en så lång karriär, och med tanke på hur jäkla bra skivor de har under bältet så kan det ju inte vara det.

Jag vet faktiskt inte om jag ska vara ärlig. Konstigt är det, för… METALLICA är ju bra. Riktigt bra. Så, vad göra? En fredag?

Jodå. Vi tar en öl och spelar en passande låt. Och visst – du vet varför det här är rätt låt till den här ölen. Du kan texten, eller hur?

3 reaktioner på ”Okej – varför spelar jag aldrig METALLICA?”

  1. Jag spelar aldrig Metallica för att de är sjukt jävla dåliga.
    Blev plågad av Metallica av mina ”häftiga” kompisar under hela 90-talet innan jag hittade min niche inom metal, och till idag klarar jag inte av deras oljud alls. (I princip all rock/metal utom Slayer ingår i samma kategori)

    1. Chief Rebel Angel

      …det där gör ju att man bara måste ställa en följdfråga. Vilken var din niche inom metal (tolkar det som att allt utom Slayergår bort numera)?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *