Recension: BLACK OATH ”Behold The Abyss”

Rebellängeln bara äääälskar italienska BLACK OATH, och inte bara har plattan ”To Beyond And Below” nått fina placeringar på 2015 års Topplista (11:e plats!), låten Healing Hands Of Time har dessutom varit ett av valen på Hårdrockskväll – vilket inte säger lite. Kort sagt – förväntningarna på 2018 års ”Behold The Abyss” har varit minst sagt stora, och samma dag den släpptes hängde undertecknad på det digitala låset. Det här är ett band som borde vara gigantonorma, eftersom de dels klarar av att skriva och leverera fina och löjligt smittsamma låtar, och dels har sin egen identitet. Så…

…hur kan det då komma sig att slutbetyget på den här skivan stannar på en betygstrea, och inte högre?

Rätt enkelt. På såväl nämnda ”To Below And Beoynd” samt föregångaren ”Ov Qlipoth And Darkness” har innehållit en stabil grund och ett par riktigt spektakulärt bra låtar… och så är faktiskt inte riktigt fallet på ”Behold The Abyss”. Du vet den där känslan när det kommer på en låt som är så bra att man måste famla efter fodralet eller den elektroniska grunka som för tillfället är källan till musiken? Den infinner sig faktiskt inte en enda gång under den tiden som 7 låtar långa ”Behold The Abyss” rullar förbi. Hela resan är rätt bra lyssning, men det är aldrig… wow! – om det förklarar saken. Och på tidigare alster har wow!-ögonblicken varit legio, så i sammahanget känns detta släpp relativt svagt, ska tillstås.

Bäst i den här samlingen är Chants Of Aradia och Lilith Black Moon tillsammans med titelspåret, och visst – de här spåren innehåller stundtals väldigt sköna passager där bandet verklige visar vad de kan. Över dryga 41 minuter så håller dock inte riktigt alla låtar den kvalitén, så betyget blir därefter. Ska du förstå och gilla BLACK OATH och deras heavy metal-goth så föreslår jag att du börjar med någon av ”To Belkow And Beyond” eller ”Ov Qlipoths And Darkness” istället, eftersom de både är starkare i sig samt en tydligare manifestation av de Italienska rockarna.

Med det sagt, och trots att det ”bara” blir en betygstrea… BLACK OATH borde vara superstjärnor. De är så jäkla bra…

BLACK OATH ”Behold The Abyss” = 3/5. Bra. Värt tiden och pengarna!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *