Respekt, UNANIMATED!

Förra året firade vi den fjärde juli med ett maffig inlägg om amerikansk metal, deras nationaldag till ära. Av det blir det inget i år, istället ska vi hylla ett svenskt band som förtjänar tid i ljuset. Eller, det svarta ljuset kanske: UNANIMATED.

Den röda skivan du ser på bilden, ”Ancient God Of Evil” har vi haft som Rebellängentips, men  häromveckan införskaffades återutgåvan av bandets tredje giv, ”In The light Of Darkness” – och gosse, vilken höjdarplatta det ju är!

Spår som Retribution In Blood, Diabolic Voices, The Unconquered One och The Endless Beyond har kvalitet att vara omedelbara klassiker. Elakt och otroligt bra sammanfogat. Bandet släppte den här skivan 2009, så det är uppföljaren på just ”Ancient God Of Evil” som kom -95. Ett hopp som heter duga, men vad säger man? Den som väntar på något ont väntar aldrig för länge?

Till saken, och anledningen till att jag vill prata om att UNANIMATED kanske är lite av en gömd pärla är att deras EP ”Annihilation” som släpptes 20158 gick lite under radarn för många. Framföralt titelspåret är en våldsam uppvisning i… våldsamheter, och en av de låtar som undertecknad dribblat runt med som bidrag i en kommande Hårdrockskväll sedan den släpptes.

Ett band som kan skapa så pass levnadskraftig musik från 90-talet (som står bra mot tidens tand!) och sen förnya sig med material av nedan kvalitet – det är ett band som förtjänar att hyllas och respekteras.

All Hail UNANIMATED!

2 reaktioner på ”Respekt, UNANIMATED!”

  1. Ja Unanimated är ett grymt bra band. Ancient God of Evil har i år släppts officiellt på vinyl för första gången. Den är vrål snygg…

    1. Chief Rebel Angel

      Kan tänka mig det. Snygg i ursprunget, så rätt förutsättningar finns ju verkligen!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *