Sixpoint The Crisp

Öl: The Crisp
Stil: Pilsner
Styrka: 5,4%
Bryggeri: Sixpoint Brewery, Brooklyn, New York, USA
Var: Systembolaget – Ordinarie sortimentet.

Sixpoint är ytterligare en av dessa hippare bryggerier som huserar ”over there”, nämligen i den lilla byn New York. Närmare bestämt i Brooklyn. På mitt Instagram-konto så har en av deras öl, ”Resin”, fått en fullpottare av mig. 10 av 10.

Men nu är det inte den som har hittat in i ordinarie sortimentet, utan deras ”vanliga” pilsner. Det kan man tycka är lite suspekt, då det rimligvis borde finnas någon leverantör närmre oss här i Sverige som skulle kunna axla manteln och leverera pilsner i 33 cl burk? Men jag klagar inte på det sättet. Jag är en sucker för bira från ’Murica rent generellt, så det får väl gå för den här gången.

Som namnet antyder, så får man här en krispig lager i pilsner-stil. Det är inte varje dag undertecknad stjälper i sig en sån nuförtiden, men ibland så får man ju offra sig så jag tog tre.

Aromen är som sig bör en lätt och flyktig variant som innehåller små duster av citrus och lime-skal. Vit formfranska i humleolja och en svag svag doft av majs.

Smaken är odiskuterbar. En pang-på pilsner med en rätt dopad kolsyra. Det fräser till i näshålan när man tar första klunken. Ljusa kex á la Saltiner (fast utan salt) och med en nypa citronskal på. Eftersmaken är ganska mild och len, tills en ganska distinkt bitterhet av ädelhumle kliver in och sätter sig som en lätt överviktigt luffare mitt i gatan.

Det är inget snack om den här. Det är en reko pils. Punkt slut. Sällan har väl ett namn på en öl varit mer sant? Så… bra jobbat Galatea! Släng nu in hela Sixpoint’s sortiment på SB. Kan man kränga den här för 18.90kr så borde Resin gå att få in för 25 bagis?

6 av 10 köper den här burken i tron av att det är en cool energidryck, men blir positivt överraskade av en krispig öl.

Jag lutar mig tillbaka och hyllar den klassiska öl-stilen med en klassisk adress i New York.

1 reaktion på ”Sixpoint The Crisp”

  1. Pingback: Dystopiskt. Bra spel – dålig öl | HEAVY METALE - ROCK 'N' RULE!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *