Dystopiskt. Bra spel – dålig öl

Ramlade runt på Systembolaget senast, och sprang på den här burken. The Crisp, av Sixpoint som dels kommer i en burk som liknar sportdryck, och dels har fått stå i solen när Hopmaestro fick för sig att dricka pilsner. Klar den skulle med hem, tänkte jag och plockade en – extra mycket efter att jag läst vad som stod på baksidan av burken: ”…when the Mad Scientists emerged from the underground, the quest for a new formulation went from obession to reality. What do you get when you fuse old-world craftsmanship with new, clean and bold flavours from the right new materials? The Crisp. It’s Mad Science”

Måste ju passa bra till Fallout 4, tänkte jag förstås. Efterkrig, mörka radioaktiva världar bebodda av mer eller mindre panikslagna människor som lever på resterna av hur samhället var innan katastrofen. Spelet är överlag snyggt, och stort – men jag är bara i kanten av det och har egentligen inte riktigt kommit in i det än – vi får se hur omdömet lyder om ett tag. Spelet kan ändå kallas dystopiskt – och det visar sig vara typ det enda som passar med Sixpoint The Crisp.

Detta är nämligen en riktigt dålig öl.

Dystopi = En dystopi (även kallad anti-utopi eller kackotopi[1]) är en negativ samhällsvision. Det är motsatsen till utopi, och kan bäst förklaras som vad andra felaktigt tror är bra för en. Ordet kommer från grekiskans δυσ- och τόπος, som sammansatt betyder ”dålig plats”. En annan betydelse av ordet dystopi är felaktig placering av organ i kroppen (inom medicinen).

IMG_5776

Visst är det fel glas (du har väl inte missat Glastestet som nämnde Hopmaestro kört i flera avsnitt?), och visst hade jag druckit en välhumlad Modus Hoperandi innan, men ändå – det är inte sällan jag häller ut öl för att den smakar illa. Förutom den här gången då. Söt, brödig, meningslös. Som att stoppa tungan i ett tråg med jäst.

Nä.

Jag fick hålla mig till annat dryckessällskap. Nuka Cola. Funkade bättre det…

1 reaktion på ”Dystopiskt. Bra spel – dålig öl”

  1. Fallout är fina grejer, speciellt 1:an och 2:an. Får se om jag har tiden att ge mig på Fallout 4 någon gång i framtiden.

    The Crisp tycker jag var ok, fullt drickbar men inget speciellt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *